visionboard

Moodboard, Wishboard, Dreamboard of Visionboard? Wat past bij jou?

Je hebt ze tegenwoordig in alle soorten en maten; de boards!

Zoals daar zijn: moodboards, visionboards of wishboards en zelfs dreamboards. Het visionboard wordt gebruikt om je carrière en doelen hieromtrent in beeld te brengen. Hoe vind je je ideale baan en wat is ervoor nodig om dit te bereiken? Middels plaatsjes en quotes die je aanspreken maak je (jezelf) duidelijk waar je over een paar jaar wilt staan, qua baan.

visionboard
Bron: Flickr

Het wishboard en dreamboard richt zich op al je dromen en ideeën die je ooit nog wilt waarmaken. Die reis door Amerika, een campertrip, zwemmen met dolfijnen, dat leuke kleine autootje of of of…Zet ze bij elkaar op een dreamboard om ze een plekje en later vorm te geven.

Een moodboard gaat over design. Je ontwerpt bijvoorbeeld een kamer, een heel huis of een website door eerst de ideeën te verzamelen die je aanspreken die je vervolgens op je moodboard zet. Aan de hand hiervan, kun je deze later verder uit gaan werken en vorm gaan geven.

moodboard

On board!

Het belangrijkste waar een moodboard je bij helpt is: focus. Als je, zoals ik, vaak en veel ideeën hebben die chaotisch in je hoofd rondzoemen dan biedt zo’n board uitkomst. Op het board, uit je hoofd en toch niet vergeten!

Gebruik je creativiteit en kijk, middels plaatjes uit tijdschriften hoe kleuren en stijlen te matchen zijn. Schuif, kijk en vergelijk.

wishboard
Bron: Anikatheunisz.com

En nog een heel belangrijk voordeel: een moodboard ligt nooit helemaal vast. Je kunt het altijd aanpassen, mocht je van gedachten veranderen en nieuwe inzichten krijgen.

Behalve op de old school-manier, op een kartonnen bord plaatjes plakken zijn er natuuuuurlijk digitaal ook heel veel mogelijkheden om met toekomstige interieur te schuiven .Er zijn inmiddels honderden webpagina’s aan besteed en vele blogs over geschreven.  Kijk maar eens op roomed of crindel en come on board!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.