rond interieur

De cirkel is rond

Waren het de afgelopen jaren veelal de strakke, vierkante en rechthoekige vormen die het interieurbeeld bepaalden, nu is rond het weer helemaal.  Ook omdat ze deze rechte lijnen in het interieur doorbreken. Neemt vaak minder plaats in beslag, dus ook heel geschikt wanneer je wat kleiner behuisd bent.    Ja, ja, de cirkel is weer rond!

De ronde vorm is terug te vinden in alle soorten en maten, in meubels en kunstobjecten:

  • Rondhangen

Ook weer terug van weggeweest, de ronde, hangende plantenhangers uit de 70-er jaren van mijn jeugd. Behalve omhuld met macramé in keramiek, nu ook met stoere hangkettingen aan ronde bollen van glas.

ronde plantenhangers
Bron: Wehkamp
  • Rond het kleed

In sisal, vervaagde prints en kekke primaire kleuren: rond is de trend, ook in vloerkleden.

rond buitenkleed
Bron: Wonder Rugs
  • Rondetafelgesprek

En waar past zo’n kleedrondje dan het beste onder? Juist, onder een ronde tafel! Ben je met meer dan 2 dan is zo’n ronde tafel ideaal voor een goed gesprek. Lekker dicht bij elkaar, zonder lange afstanden.

ronde tafel

  • Ronduit mooi

Kijk maar eens in die ronde spiegel en overtuig jezelf! Met op de achtergrond dat ronde bijzettertje en cirkelvormige kussens.

  • Rondje servies

Ai, dat is nu jammer. Mijn vierkante witte servies is nu echt niet meer van deze tijd. Rond moet het zijn. En combineren maar met verschillende dessins en kleuren.

  • Rondborstig

Kloeke, ronde vormen die je moeilijk over het hoofd kunt; presse-papiers van glas, lampen in bolvorm en stoere ronde krukken.

ronde lampen
Bron: Merel in Wonderland

Rondneuzen en ronddwalen

Kijk eens rond op meubelboulevard en kringloopwinkel naar dit “nieuwe” staaltje van inrichten. Makkelijk rond te breien met je bestaande items in je woonkamer. Zo ben je weer klaar voor de volgende ronde in je interieur!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.