muurfoto's

7. Foto’s aan de wand

Fotograferen; ik deed het altijd heel graag.

Ultieme pogingen om mooie herinneringen te  vangen: onbezorgde jeugd, reisjes naar de zon met daar opgeduikelde vakantievriendjes, trouwen, kindjes, reizen, familie en vriendinnen.  Alles vastgelegd op de gevoelige plaat, met echte fotorolletjes van 24 of 36 stuks. Zelfs nog even gefotografeerd met een Poloroid, klein wonder; de foto’s kwamen uit de apparaat. Toen dachten we al: de techniek staat voor niets!

foto aan de wand

Minder leuk was het resultaat van al dat gefotografeer:  tientallen, honderden foto’s die ingeplakt moesten worden in fotoalbums. Alles maal 3; 1x voor oudste, 1 voor jongste, en 1x voor onszelf. Een hels karwei, wat maar nooit minder werd.

Tótdat de telefoon de functie van fototoestel overnam en er géén limiet meer zat aan de te nemen plaatjes. Duizenden foto’s moeten eigenlijk allemaal nog in digitaal te maken albums worden gezet. Help, waar moet ik beginnen? Mooi karweitje voor héél later, pensioenklus? Voorlopig komt het er dus niet van.

muurfoto's

Maar behalve alle digitale nieuwigheden zijn er ook meer mogelijkheden om je huis te verfraaien met de mooiste kiekjes van de kids, die ultieme vakantiefoto, dat goed gevangen portret of de giebelfoto met vriendinnen.

In tegenstelling tot die ene trouwfoto, of afbeeldingen van overleden opa’s en oma’s in kleine lijstjes op de vensterbank of naast te telefoon zijn er nu plenty nieuwe technieken en ideetjes om die mooiste plaatjes in je interieur te passen, aangezien een beeld meer zegt dan  1000 woorden:

  • Laat een mooie (zwart-witte) familiefoto tot behang uitvergroten. Spectaculair resultaat!
  • Maak je eigen Wall of fame: maak een fotowand die met je meegroeit, van trouwen, geboorte, slagen, vrienden en vakanties. En waar die ontmoeting met die celebrety ook nog bijpast.
  • Maak je eigen compilatie en eigen compositie. Koop bij de Action een aantal fotolijsten onder elkaar en creëer je eigen fotowand.
  • Of laat een aantal foto’s afdrukken op canvas of aluminium in hetzelfde formaat b.v. 10 x 10 en hang deze in rijen op en onder elkaar

Altijd in het zicht en het inplakken is gelukkig verleden tijd!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.