Bloemen plukken

2. De pluktuin

Zomer in een vaas

De bucketlist is typisch zo’n woord wat 10 jaar geleden nog niemand kende en nu weet zo’n beetje iedereen wat het betekent en wat ermee wordt bedoeld. Dus, bij-de-tijd  als ik ben, heb ik er natuurlijk ook één, met zeer uiteenlopende doelen en wensen; van het uitbrengen van een eigen boek tot een jarenlange reis in camper om Europa te ontdekken. Mooie wensen, maar niet altijd gemakkelijk te realiseren.

Het leuke van de kleinere dromen is dat deze wél vaak binnen handbereik liggen; 2 heb ik er in de afgelopen 3 maanden van mijn lijstje kunnen schrappen; het koningspaar zien op Koningsdag en je  eigen boeket plukken in een pluktuin.

Pluktuin

Ja, die pluktuin staat al jarenlang op mijn lijstje, maar het is er nooit van gekomen. In mei belandden we na een stevige wandeling met vrienden in de tuin van Miss Hyacinth in Sint Oedenrode. Een sprookjesachtige omgeving, landelijk huis, tuin met bos, een schitterende vijver, gezellige zitjes én een pluktuin. Gastvrije eigenaren en een heerlijk koel en betaalbaar wijntje. Jammer genoeg was de pluktuin nog niet open, elk jaar vanaf 2e Pinksterdag begint hier de zomerpret.

Afgelopen zondag waren we  in een andere pluktuin, wél open, en vol  met zomerbloemen. De eigenaresse was niet echt een bloemenprinses en somde op afgemeten toon op wat we allemaal níet mochten doen: geen stelen met bloemen in de knop, niet die grote zonnebloemen, sommige mochten alleen boven bepaalde scheuten worden geplukt en ga zo maar door….

Boeket pluktuin

Met een hoofd vol gedecideerde informatie lopen mijn vriendin en ik  bedremmeld met een rieten mand en knipschaar langs de velden, voorzichtig en overdonderd.

Het  boeket is uiteindelijk geweldig; rood, geel, paars en rose, groen, en oranje, een kakofonie aan kleurenpracht,  wild en betoverend.

Het overtollige blad wordt verwijderd en hierna wordt de omtrek van de stelen gemeten:  40 cent per centimeter. Voor ruim 6 euro een gigantisch mooi boeket.  In niets lijkend op de eigenaresse die ons toebijt dat wij bij sommige bloemen blijkbaar niet goed naar  haar instructies hadden geluisterd.

Uiteindelijk weer terug in de auto  met onze wilde boeketten, wél blij met de bloemenpracht, maar vastbesloten de volgende keer in Sint Oedenrode te gaan plukken……Een hartelijke ontvangst en gastvrije omgeving maakt zo’n zomers boeket zeker weten tot een compleet feestje!

Neem eens een kijkje op de site: want behalve een pluktuin is er ook een theetuin, je  kunt er workshops  volgen, lunchen én high-teaen:

www.misshyacinth.nl

Win een gratis boeket plukken uit de pluktuin ter waarde van €12,50

Doe mee met onze Facebook-actie en misschien win jij wel een boeket uit de pluktuin van Miss Hyacinth die je zelf mag plukken! Klik hier voor meer informatie.

3 gedachten over “2. De pluktuin

  1. Het bukken en plukken met gedecideerde instructie en correctie heeft je een prachtig boeket opgeleverd.
    Ik wed dat je al giechelend genoten hebt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.