tuinornament op palen

4. Maak je eigen Italiaanse kunstwerk

Maak je eigen Italiaanse kunstwerk

Italië, land van stijl, mode, trends, schitterende steden, heerlijk eten, cultuur, natuur, kunst, kleur, een altijddurende inspiratiebron.

Zelfs Ilja Gort erkende in het land van de laars de meerdere van zijn zelfgekozen nieuwe Franse vaderland.

In geen enkel land voelen wij ons zó thuis als in la bella Italia. Vroeger al ging de eerste buitenlandse vakantie naar dit goddelijke land, waar de mooie herinneringen aan mijn eerste vakantievriendje eigenlijk nooit zijn vervaagd.

Omdat ik mijn dochters ook zo’n mooie vakanties gunde werd Italië ons ultieme vakantieland. En, terwijl we onze oudste dochter ophaalden van het vliegveld in Pisa, zagen we een schitterend ornament, die wij in onze eigen Eindhovense achtertuin brutaalweg hebben gepoogd te kopiëren.

kippen op stok in Pizza

Daar, midden tussen het reizigersverkeer op een klein strookje groen stond een waar kunststuk, behorend bij een expositie in Pisa; 5 grote (in verschillende hoogtes) houten palen waarop 5 sierlijke witte vogels. De vogels en een gedeelte van de palen druipend van de groen-rood-witte kleuren van de Italiaanse vlag. Alsof de kunstenaar zijn kwasten nonchalant had afgeklopt boven het totale kunstwerk. Prachtig vonden wij het.

Tip: Op https://www.d-deals.nl vind je iedere dag nieuwe aanbiedingen voor je dagje uit.

En dus thuis aan de slag; eerst naar de bouwmarkt, toen naar het tuincentrum en de laatste keer naar de Action. Inmiddels, sinds 10 jaar voor de derde keer andere “ kunst”-objecten. Begonnen met vogels, toen grote kop- en schotels en nu kleurige gieters van de Action. Zo verander je regelmatig en heb je telkens een nieuwe eye-catcher in je tuin.

kunstwerk op palen

Benodigdheden:

  • Een mooie spot in je tuin
  • 5 palen, hout, staal o.i.d. afzagen in verschillende hoogtes
  • 5 mooie objecten, te bevestigen op de palen
  • Eventueel nog afmaken met verf in een leuke kleur, of zoals origineel, de kleuren van Italië

En staat ie niet helemaal recht, geen probleem, het origineel komt tenslotte uit Pisa….

4 gedachten over “4. Maak je eigen Italiaanse kunstwerk

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.