DIY project met schelpen

3. Maak het zelf met schelpen

Schelpen

Vroeger gingen wij op vakantie vaak naar Zeeland; het ultieme vakantiegevoel aan zee. Hoewel ik in mijn herinnering elke vakantie een schoenenzaak zie, waar halsoverkop toch weer (rode) rubber laarsjes moesten worden gekocht vanwege de niet aflatende regen die neerplensde op ons blauwe tentdoek.

Maar altijd werden er, samen met mijn vader, schelpen gezocht op het strand. Parelmoer glanzend, slakkenhuisjes, mosselschelpen en scheermesjes. Altijd bijzonder om met een grote zak schelpen huiswaarts te keren, het zand en zout nog verstopt in deze schatten van de zee.

zelf maken van schelpen

En nog altijd zie je, langs de vloedlijn mensen schelpen zoeken; vaders en dochters, pubers, oudere jongeren. Het blijft een heerlijk tijdverdrijf.

En waarom zou je je vakantiegevoel thuis niet wat langer vast proberen te  houden met behulp van deze zeeschatten:

Maak b.v. eens een aantal leuke theelichthouders van scheermesjes-schelpen;

Waxinelichtje van schelpen

Neem een glazen potje, plak met een lijmpistool de schelpen tegen het glas. Bind een ruw touw eromheen voor de sier. Een sieraad op je tafel, vooral wanneer de kaarsje branden.

Of plak een aantal mooie schelpen op een gladde haarspeld

Of beplak de rand van een spiegel met schelpen

spiegel van schelpen

Mogelijkheden te over om  je vakantiegevoel nog even wat langer vast te houden.

Ga je zelf sieraden of accessoires maken? Klik hier voor allerlei handige tools voor het maken van sieraden of accessoires.

Een gedachte over “3. Maak het zelf met schelpen

  1. Wat schrijf je heerlijk en beeldend.
    Ik zie mezelf ook slenterend speurend langs de vloedlijn met de hoop van het geluk het vinden van een schat voor in je jaszak

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.