5. Marmeren met nagellak

Nagellak en mijn nagels

Ik kan jaloers kijken naar mijn vriendinnen die de nagels altijd keurig in de lak hebben. Aangepast op de kleur van de kleding, hun stemming of het seizoen; bloedrood, Ibiza-blauw, baby-roze, of French manicure.

Jammer genoeg mis ik hiervoor blijkbaar een belangrijke karaktereigenschap, en dat is geduld. Geduld om iedere keer opnieuw, na behandeling met remover, het volgende modieuze kleurtje strak en rimpelloos op te brengen. Én om bij de eerste de beste beschadiging (meestal na 2 dagen bij mij)  het hele aflakproces weer opnieuw in werking te zetten.

marmeren met nagellak

 

Zeg niet dat ik het niet heb geprobeerd: van Hema tot Rimmel, van quick dry, long lasting, brilliance extreme, gel,  60 seconds, tot  longue tenue en ga zo nog maar even door. En alle kleuren van de regenboog, van rood tot blauw, grijs, zwart, rose, glanzend, oranje en wit. Met en zonder parelmoer,  glitters en sterretjes. Alleen met Carnaval wordt er  door mij flink gewerkt  met het arsenaal aan nagellak dat eindeloos wacht op verwerking in mijn badkamerkast.

resultaat van marmeren met nagellak

Maar dan heb ik nu een héle, mooie, artistieke invulling gevonden, die bovendien een leuke aanvulling is op mijn servies óf zorgt voor een origineel cadeau. En dat is d.m.v. het gebruik van nagellak en lauw water mokken, schaaltjes e.d. marmeren. Met een verrassend effect. Én; bovendien nog gemakkelijker én sneller klaar dan het lakken van je nagels

Hier het recept:

https://www.zelfmaakideetjes.nl/decoratie/tip-zelfmaakideetje-een-mok-marmeren-met-nagellak-enkele-seconden/4147/

En het resultaat is vele malen mooier dan mijn gelakte nagels!

Bron: De knutselmoeders

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.