Fujifilm Instax Mini 8 camera

1. Je eigen reisdagboek

Het Reisdagboek

Honderden foto’s, van m.n. vakanties wachten vergeefs op een digitaal fotoboek. Te druk, geen tijd, het komt er niet van.

Tot je op een gegeven moment alleen nog maar weet waar het was en alle andere dingen langzaamaan vergeet;

Verhalen van mensen die je tegenkomt op je reizen, highlights van een vakantie, zelf ontdekte schatten van natuur of dorpjes, het zomerjurkje van je dochter. Of die buurman op de camping die de m in de voornaam van onze jongste dochter verwisselde voor de n vanwege haar voortdurende nee-antwoorden; ze werd door iedereen de rest van de vakantie Esnée genoemd…. Die zomerhit van toen in Griekenland, dat heerlijke recept uit Italië, de naam van het vakantievriendje van de oudste. Allemaal mooie herinneringen die je nergens kunt terugvinden….

Dus hier nu de oplossing; het is niets nieuws, maar wel heel leuk om deze vakantie nu eens mee te beginnen; het reisdagboek.

reisdagboek

Groot voordeel is dat je hiermee op vakantie al kunt beginnen of zelfs helemaal maken. Schrijf over je reis of vakantie: noteer de bijzondere verhalen van nieuwe vakantievrienden, teken die gevonden aparte route, bewaar tickets, spaar foldertjes, vraag of je mede-gezinsleden of nieuwe vakantievrienden er iets in willen schrijven.

Maak in je bagage ruimte voor een tubetje lijm of schaartje en plak in het midden of op de achterkant een enveloppe om hierin je kaartjes, tickets, post-its of kattenbelletjes over je reis te bewaren.

polaroid camera

Ook nog leuk, mocht al je vakantiebudget nog niet op zijn: koop een installatie mini 8 cameraatje; een Polaroid-toestel anno 2017 die meteen fotootjes uitprint. Printen en plakken maar.

Reisdagboeken zijn er te kust en te keur, van goedkoop tot duur, van gelineerd tot gepersonaliseerd, van Action tot Etsy.

Ik hoop dat jullie een beetje enthousiast zijn geworden. Veel plezier met het verzamelen van je reis- en vakantieherinneringen!

Zoek de leukste vacatieaccomodaties in Europa met deze handige vakantietool!

Een gedachte over “1. Je eigen reisdagboek

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.