9. Armbreien – Maak je eigen sjaal of col met wol!

Armbreien

Al zolang ik me kan herinneren, heb ik een hekel aan alles wat met naaien en handwerken te maken heeft. Ik heb er dan ook totaal geen talent voor en wat mijn ogen zien maken mijn handen zeker niet.


Het vak waar ik op de basisschool dan ook de grootste hekel aan had was handwerken. Mijn medeleerlingen naaiden, borduurden en breiden dat het een lieve lust wast. Mijn eindresultaten eindigen altijd met bezwete haakwerkjes met ongelijk patroon, verkeerd getelde priegelige borduurwerkjes en breilappen met veel gevallen steken, die een sjaal moesten voorstellen.

Totdat we een nieuwe opdracht kregen: het punniken van een poezenstaart. En tot mijn eigen ongeloof en verbijstering ging dit vlot en foutloos. De geelbruine staart vorderde gestaag en ik was zowaar het eerst klaar van de klas.

breien, naaien en knutselen

Op mijn dringend opgeheven vinger schuifelde de handwerkjuffrouw bozig mijn kant op, er vast van overtuigd weer een puinhoop te moeten herstellen. Vol ongeloof staarde ze naar de glanzende poezenstaart en sprak de historische woorden:
“Wat heb je dat geweldig gedaan, je hebt een grote pluim verdiend!”

Ik werd rood van trots en dacht: “Een pluim? Waarschijnlijk is het zo’n mooie versiering die paarden op het hoofd dragen bij belangrijke wedstrijden.” In gedachten koos ik alvast de kleur: rood of oranje. En ze zouden vast liggen in de afgesloten bovenste la van het bureau, in verschillende afmetingen en kleuren. Het schooljaar sloot ik teleurgesteld en pluim-loos af, omdat de lade hermetisch gesloten was gebleven.

pluim

Tot nu heb ik me altijd verre gehouden van alles wat met handwerken en-of verstelwerk te maken had; behalve dan het aanzetten van knopen, wat me toch weer een applausje van man en dochters opleverde.

Maar nu het breien weer aan een opmars bezig is en het internet zoveel inspiratie en mogelijkheden biedt gloort er hoop aan de horizon voor mensen met 2 linker trilhandjes.

Er is nu een mogelijkheid om zonder warme zweetvingertjes en/of ingewikkelde patronen toch iets heel leuks te maken, zelfs een leuks sjaal of col nl.:

Het armbreien, supersimpel en met een geweldig resultaat. Dat verdient een pluim!

armbreien
Bron: http://www.wolplein.nl/blog/armbreien/
armbreien
Bron: http://www.wolplein.nl/blog/armbreien/
Armbreien
Bron: http://www.wolplein.nl/blog/armbreien/

Probeer het zelf ook eens:

Kijk maar eens naar de beschrijving. En onthoud; als ik kan, dan jullie zeker ook!


Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.