Lisette’s Letterconfetti

Eindelijk, daar waren ze dan in 2 grote zware dozen, de boeken. Mijn spiksplinternieuwe verhalenbundel ‘Lisette’s letterconfetti’. En wat was hier een hoop werk aan vooraf gegaan: kiezen uit de tientallen verhalen,  schrappen en veranderen. Toen naar twee vriendinnen-redigeersters en dan na weken eraan werken het proefexemplaar besteld. Ai, toch nog wat foutjes, weer checken en strepen. Nog eens laten nalezen door een andere vriendin. Ook zij haalde er nog foutjes uit. En weer opnieuw naar de uitgever.

De cover is prachtig geworden, níet door mij gemaakt. Maar door onze snelle jongste. Mailtjes naar MAX magazine, Omroep MAX, Mezza en Groot Eindhoven. Facebook-berichten opstellen, een persbericht maken, bibliotheken aanschrijven. Dan naar Het cafeetje waar mijn Boekenballetje wordt gehouden. Afspraken over bubbels en hapjes. Slingers maken en serpentines en confetti (natúúrlijk) om de boel feestelijk aan te kleden. Een vriendin van onze dochters gaat de boekpresentatie met originele ideeën aan elkaar praten.

En dan dus nu het moment van het openen van de boekendozen. Vol spanning scheur ik de deksel van de eerste doos. Mijn euforische blijdschap maakt na een kleine 30 seconden onmiddellijk plaats voor frustratie. Bij het doorbladeren zie ik dat de titel van een verhaal onderaan de pagina van een ander verhaal is komen te staan.Ook bij de onderverdeling van de titels van de thema’s, ging het mis: 3x is goed en 2x prijkt de titel uitdagend op de verkeerde linker pagina. Ik vloek, en niet alleen binnensmonds…Rekenen en tellen zijn niet mijn sterkste kanten. Gelukkig ben ik stukken beter in schrijven. En bedenk ik maar dat ik de suggestie van een vriend ga hanteren: “veel boeken verkopen, dan kun je het bij de tweede druk allemaal helemaal goed doen”. Dus mensen: allemaal welkom op zondag 13 november bij Kraaij en Balder voor de boekpresentatie. Wil je een gesigneerd boek kopen? Mail:

lisette.folkers@hotmail.com

Een gedachte over “Lisette’s Letterconfetti

  1. Helemaal niks van gezien hoor, van die kleine “foutjes” in het boek. Alleen maar genoten van de verhalen! Echt wie je bent, hoe je vertelt, je humor! Ach Lisette, het gaat toch helemaal niets om zo’n foutje; het gaat om je kwaliteiten, om je talenten om wat je uitdraagt, om wat je in het leven ziet en wat je ervan maakt en daarover vertelt; het zijn de levenslessen die je je lezers geeft; en dat is meer dan menig auteur voor elkaar krijgt!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.