DIY: Maak een warm herfsthuis

Brrr, zeker niet mijn favoriete jaargetijde, de herfst. De klok terug en dan wordt het wel weer heel vroeg donker. Dus: aan het werk binnen voor een herfsthuis met warmte en gezelligheid.

Hoe?

Lekker vachtje

Eyecatcher van deze herfst. Schapenvachtjes voor de open haard, in je stoel en zelfs op je strakke kastjes. I.p.v. een ouderwets “persje”…

vachtje bij de openhaard

Koop je schapenvacht bij Bol.com

 

Kleur

De hit-kleuren van nu zijn ideaal om je huis warm herfstig te maken. Goud, messing en koper, in  combinatie met de nude-rozen.

koperen mok

Plaid

Ze zijn er in alle soorten en maten, kies een warm en vooral zacht exemplaar. Lekker eronder en kom maar op met Netflix!

plaid op de bank

Koop je plaid bij Bol.com

 

Kaarsen

In één toonsoort, bij elkaar groeperen. Op een mooi dienblad of plateau. Kijk ook een bij de Kringloop voor vintage kandelaars.

kaarsen in de herfst

Koop je kaarsen bij Bol.com

 

Kussenhoezen

Vervang de zomerse exemplaren door zacht fluweel met warme kleuren en zachte aaibare varianten.

herfst kussens

Koop je kussens bij 2Lhome.nl

 

Droogbloemen

Onmisbaar in je interieur, deze 70-er jaren hit is weer helemaal terug van weggeweest. Vul een vaas met deze onverwelkbare bloemen in de kleuren van de herfst.

boeket droogbloemen

Koop je bloemen bij Frederiqueschoice.com

 

Open haard

Ff schoonmaken en goed uitvegen. Verse houtblokken, vachtje ervoor en geniet van een knisperend haardvuur.

openhaard

Herfstafel

Mooie blaadjes, dennenappels en kastanjes. Een sfeervol plaatje op een tafel. Kaarsje erbij en klaar is je herfst tafereel.

herfst tafereel

Bladeren drogen met de kids

De prachtigste exemplaren te vinden in park en bos. Laten drogen tussen boeken. En dan liefst niet, zoals ik, vergeten in welke exemplaren je ze te drogen hebt gelegd. Om vervolgens, midden in de zomer, verrast te worden door vallende bladeren uit dat boek wat je weer eens wilt herlezen op je terras…

bladeren drogen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.