diy houten borrelplank branden - wonenenco.nl

DIY: Borrelplankjes branden

In deze Corona-tijd thuis met de decembermaand voor de deur hier een leuke tip voor een persoonlijk cadeau van hout:

Hapjesplank, pizzaplank, ontbijtplank, kaasplank of houten klomp met hierin toepasselijk recept, tekst, afbeelding of naam gebrand. Plank en klompjes zelf kopen, het branden doe je natuurlijk ook zelf! Met een soldeerbout of houtbrander brand je de tekst of afbeelding op de plank of klomp.

houten borrelplankje maken

Wat heb je nodig?

  • Houten borrel- hapjes- pizza- ontbijtplank of houten klomp(en)
  • Voorbeelden van teksten of afbeeldingen. Haal b.v. inspiratie uit een voorbeeldboek voor handlettering
  • Carbonpapier (koop hier)
  • Potlood of fineliner
  • Soldeerbout of houtbrander
Koop hier je houtbrander set

borrelplankje gebrand

Kom maar door met de gebruiksaanwijzing:

  1. Pak de plank of klompjes en bepaal de plek waar je de afbeelding wilt hebben. Leg op die plaats het carbonpapier, de inktkant op de plank. Dan de afbeelding op het carbonpapier leggen. Trek nu de afbeelding met een potlood (met scherpe punt) of fineliner rustig over.
  2. Haal hierna voorzichtig het carbonpapier van de plank. Nu het patroon op de plank is getekend, kun je precies zien waar je moet gaan branden.
  3. Je begint met branden wanneer je soldeerbout of houtbrander goed heet is. Pas op: Hou de brander vast bij het plastic want de punt is ontzettend heet. Trek nu voorzichtig met de brander de lijnen over. De punt niet te lang op één plek laten staan, anders krijg je rare plekken in de plank. Trek dus in één vloeiende beweging de lijnen over voor het mooiste resultaat.

En het is niet alleen leuk een leuk cadeau voor de feestdagen! Ook geschikt als bruiloftscadeau met huwelijksdatum. Of voor de geboorte van de baby; de naam van de nieuwe wereldburger gebrand in kleine houten klompjes. Hóe leuk is dat!

4 gedachten over “DIY: Borrelplankjes branden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.