koopjesjager

Handige tips voor de koopjesjager!

Een koopjesjager ben ik altijd geweest. Ik vind het een sport om te kijken, vergelijken en op het juiste moment toe te slaan. Dat geldt behalve voor kleding ook voor interieur-spullen.

Wat voor live-walhalla zijn dan de Kringloopwinkels. Je raakt niet uitgekeken. En nu is er, ik wist het niet maar toch al even, een nieuwe manier om je slag te slaan met koopjes. Zo goed als nieuw, niet gebruikt. Alleen even uit de verpakking geweest of kort uitgeprobeerd.

Naast alle tweedehands, pre-owned en vintage kleding zijn deze retourtjes nu ook booming-business bij Wehkamp, Blokker en Bol.com.

En dat zijn tadaaaa: de retour-kansjes, retour-deals en retour-koopjes.

tips voor de koopjesjager

Hoe werkt het?

Je bestelt iets bij één van deze bedrijven en pakt het na bezorging uiteraard, uit. Het blijkt toch net niet de goede kleur, de juiste hoogte, de bedoelde stof. Dus retour maar weer; die tv, dat tafeltje, die poster of plantenbak. Zo sturen we elk jaar miljoenen bestellingen retour aan de Bol.coms en Wehkamps van deze wereld.

Veel van die producten reizen sinds kort via BuyBay in Wijchen. Dit bedrijf checkt en controleert alle retouren op beschadigingen en gebruikssporen.

Hierna gaan ze weer terug naar Wehkamp, Bol.com en Blokker. Zij verkopen deze producten vaak onder dezelfde condities als nieuwe spullen. Maar wél met (flinke) korting. En ook na aankoop nog 30 dagen de tijd om zelf te retourneren. (waarna het hele circus weer van voren af aan begint..)

Een win-win situatie dus voor iedereen: de klant die met korting koopt, de bedrijven die niet met hun spullen blijven zitten. Én het milieu, want zo kopen is natuurlijk heel duurzaam!

Merkparade_VVNL_500X500_okt

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.