evoluon in eindhoven

De UFO van Eindhoven

Als we vroeger van de snelweg kwamen en Eindhoven weer inreden zagen we het al in de verte: de paarse lichtjes, verspringend van raam naar raam in het Eindhovense icoon: het Evoluon. We waren weer thuis!

7 jaar was ik toen deze kruising tussen een UFO en een giga-grote paddenstoel het levenslicht zag. Een spannend en opvallend gebouw. Een tante van mij werkte daar in de huishoudelijke dienst. Méters steeg zij in mijn achting.

Eindhoven_Evoluon_07

Jarenlang bood het Evoluon onderdak aan een permanente technische tentoonstelling. Een nieuwe wereld van techniek ging voor me open; met beeld, geluid en koptelefoons. Baanbrekend en vernieuwend in de 60-er jaren.

Inmiddels is het allang een congrescentrum en binnenkort zal het worden verkocht aan een gegadigde, met hopelijk Eindhovense roots en gevoel voor het gebouw.

Het afgelopen jaar was ik er 2 keer; 1 keer om te lunchen en in keer een vriendinnen-dineetje in het restaurant van het Evoluon. Na er jarenlang niet meer te zijn geweest nu via de achterkant naar binnen.

Het restaurant is een aangename verrassing. Hoog plafond, industrieel én eigentijds. De kaart is apart en het eten meer dan goed. Gevoegd bij een uiterst plezierige, klantvriendelijke bediening maakt het op deze toplocatie alleszins de moeite waard.

restaurant evoluon

Met uitzicht op het watertje en een leuk terras kijk je recht op ons vertrouwde Evoluon, waar het allemaal begon in Strijp.

En nóg meer reden voor een bezoekje aan het Evoluon en omgeving: pak je bikini, badlaken en zonnebrandcréme, want dit jaar is er van 7 juli  t/m 9 september a.s. een strand achter het Evoluon. Open van vrijdag t/m zondag! Kom lekker zonnen met uitzicht op de Eindhovense paddenstoel!

binnen het evoluon

Ga er eens kijken, het is er lekker relaxed, en je voelt de geschiedenis van Eindhoven. Het wordt zeker een bijzonder uitje!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.