kamperen in eigen land

Vakantie: 4 tips voor creatief overnachten

Als we iets geleerd hebben door Corona dan is het wel dat we wat meer back to basic gaan. Minder gehaast, minder ver, meer rust. Maarre…op vakantie willen we toch. En ook nog graag mooie, nieuwe dingen zien!

Hier een paar opties, anders dan anders, maar daarom niet minder leuk!

Huizenruil

Huizenruil met vrienden die b.v. wat verder weg of bij een interessant natuur-gebied of bij een leuke stad wonen. In het kader van delen en ruilen, win-win voor jezelf en degenen met wie je ruilt. Genieten van een vakantie dichtbij huis tegen minimale kosten. Er zijn hierover ook talloze sites waar je alle info kunt vinden.

Kamperen in de achtertuin bij particulieren

Da’s ook weer een heel andere manier van vakantie vieren. In de achtertuin van particulieren je tentje opslaan. Via websites als Campspace of Gamping vind je makkelijk kleine, maar fijne plekjes bij particulieren op het terrein.  Hoewel…klein? Veel van de tuinen hebben een flinke omvang. Of je nu zelf een tent meeneemt, of liever slaapt in een yurt, pipowagen of oude graanschuur, alles is mogelijk!

Wil je zelf nog gaan kamperen? Italië is veilig en zoals jullie weten vind ik dat het mooiste land ter wereld. Bekijk dan nog snel wat er beschikbaar is, klik hier voor Campings Italië.

kamperen bij de buren

Varen en vakantie op een blokhutboot

Je eigen blokhut op een privéboot, hoe leuk is dat! Ze worden verhuurd op 3 locaties: aan de Linge, de Bommelerwaard en de Biesbosch. Zelf varen met je eigen blokhut aan boord. Je meert aan waar je maar wilt en overnacht op het water. Zoek leuke stadshaventjes of geniet in één van de vele zandgaten en strandjes ter plekke. Voor meer info: blokhutboot.nl

blokhutboot
Bron: Bootaanboot.nl

Overnachten in een boomhut

Dat is toch waar je als kind al van droomde? Hoog slapen tussen de boomtoppen in een woning van hout! De meest avontuurlijke plek voor gezinnen met stoere kinderen, met ouders die ook wel een beetje luxe willen. Ze hebben elektriciteit en warmwatervoorziening. Kind met de kinderen, maar dan niet té basic. Ze zijn te huur middenin de natuur, op vakantieparken en op attractieparken. Klim eens (met laddertje) in de boom en geniet van een overnachting anders dan anders.

overnachten in een boomhut

Dit jaar in eigen land, volgend jaar hopelijk weer wat verder weg

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.