vakantie in de zomer

Tips voor vakantiegevoel thuis en in de buurt!

Staycation en holistay oftewel:

Vier vakantie in eigen huis

Tips om thuis vakantie te vieren

Ai, ai, die vakantie valt waarschijnlijk in het water door het Coronaspook dat we met z’n allen zullen uitroeien. Daarom hier wat tips om vakantie in en om huis te vieren: staycation en holistay

Ga picknicken in je eigen tuin (of balkon)

Dat is wel een heel groot voordeel: dat we verplicht zijn om thuis te zijn in de twee fijnste seizoenen van het jaar; de lente en de zomer. Tot nu toe al schandelijk verwend allemaal met zonovergoten dagen. Dan hoef je niet ver weg! Maak het extra feestelijk en picknick in je tuin of op je balkon. Leg een zacht kleed neer, maak lekkere hapjes, zomermuziekje, hangmat en reisboek. Wie doet je wat?

picknicken in de tuin

Hier nog een handige link voor als je nog een picknickkleed zoekt: klik hier.

Maak een reisbucketlist

Ja, ik weet het. Het blijft nog even bij dromen over die prachtige verre bestemmingen waar je nog heen wilt. Maak van de nood een deugd en maak je lijstje. Schrijf ze op en zoek naar info over die stad, dat land of gebied. Lees reisblogs en vraag familie en vrienden om tips. Enne… nog véél leuker: haal samen vakantieherinneringen op!

bucketlist maken

Haal de wereldkeuken in huis

Hoe stil je je honger naar reizen en vakanties dit jaar? Met tijd over heb je misschien wel zin om eens uitgebreid te koken. Haal de keuken van je favoriete vakantieland in huis; heerlijke pasta uit Italië, tapas uit Spanje, curry van Thailand en enchilada’s uit Mexico. Er zijn zo veel kookboeken beschikbaar welke je kunt gebruiken. Klik hier voor een overzichtje.

wereldkeuken koken

Maak zelf zomerse cocktails

Als er één drankje zorgt voor het ultieme vakantiegevoel dan is het wel de cocktail: Ze zijn er in alle soorten en maten: van zoet tot fris fruitig, van best-wel-scheut-alcohol tot alcoholvrij. Kijk bij de boekhandel voor receptenboek of op internet. En dan de namen: Margharita, Pina Colada, Tequila Sunrise en seks on the beach. Het maakt het meteen een beetje zonniger allemaal. Enne….die zonder alcohol, dat zijn goede dorstlessers zonder kater achteraf natuurlijk!

cocktails maken

2 gedachten over “Tips voor vakantiegevoel thuis en in de buurt!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.