Een groener interieur met de kamerplant

De kamerplant

Dat is de allerbeste natuurlijke en mooie opvulling voor een leeg januari-huis.

Net zoals er planten zijn in veel soorten en maten, zijn er ook verschillende soorten plantenmensen.

de kamerplant

Bijvoorbeeld de pronker met trendy planten

Als eerste hebben zij de hipste planten in huis, perfect gestylede pannenkoekplantjes onder stolpen of in overpotten van mond geblazen glas.

Of de succesvolle stekker

Bij wie aan elk stekje sterke wortels komen, die zich zonder uitzondering ontwikkelen tot glanzende volwassenen en uiteindelijk jarenlang mooi staan te zijn.

Het “Ai, vergeten-water-te-geven-planten-mens”

Behalve gebrek aan water, ook gebrek aan conversatie en aandacht. Resultaat zijn kurkdroge planten.

kamerplanten thuis

Het gezond groen type

Bewuste groenkenner die alles weet van positieve gezondheidseffecten en zaken zoals zuurstofgehalte van planten en hierop aanschaf van planten baseert.

Pas je nu niet in het profiel van de vorige 4 plantentypes? Maar ben je wel dol op groen en zou je de boel graag wat langer in leven houden? Kijk dan eens welke planten hierbij zouden passen?

Ook hier verschillende categorieën:

  • Luchtzuiverende planten

Deze zetten CO2 om in zuurstof en verbeteren de luchtvochtigheid. Ze breken onfrisse geuren af. Deze natuurlijke luchtverfrisser is ideaal voor je werkplek (ook thuis natuurlijk). Denk aan Sansevieria, ananasplant of gatenplant.

  • Diervriendelijke planten

(Licht) giftige kamerplanten zijn niet zo handig als je knagende viervoeters rond hebt lopen. Let hierop bij de aanschaf van nieuwe planten. Welke zijn veilig? O.a. Aloë Vera, mandarijnenplant en olijfboompje.

En dan, voor mij tenminste, de belangrijkste categorie:

  • Makkelijke planten

Welke groen-gebladerden zijn makkelijk in onderhoud en vragen niet teveel van de eigenaren?  Voor jarenlang plezier maak je de keuze voor vetplant, cactus of klimop.

cactus in huis

En is het dan toch te moeilijk dan heb ik nog 3 mogelijkheden:

  • Loop een tillandsia. Dit trendy luchtplantje, in grijs en rood, heeft geen wortels. Dompel de plant eens in de tien dagen in een badje water of besproei de met water.
  • Zoek een vriend of vriendin met ultra-groene vingers. Gelukkig ben ik zo rijk dat ik zo’n dame in mijn vriendinnenkring heb. Inmiddels zijn mijn gatenplant, mandarijnenboompje en (ai, ai) zelfs vetplant verhuisd naar haar planten-sanatorium. Alwaar ze vertroeteld worden door deze plantendeskundige. Weinig water, niet teveel tegen praten en het eerste mandarijntje bloeit na maanden weer aan de laatste overgebleven tak…
  • Koop een plant van vilt

Ja, die bestaan echt! Maar dat zou echt het allerlaatste redmiddel zijn…

I.p.v. de laatste 3 mogelijkheden zou ik toch liever nog een poging doen mijn eigen levende jungle in huis te creëren. Neem maar eens een kijkje op de site www.jngl.nl. Een leuk, nieuwe bedrijf. Hier duidelijke uitleg over de verschillende planten tegen betaalbare prijzen. Ga als een echte Jane aan de gang met je jungle en nodig vooral ook Tarzan uit:”Óeeeeehwaaaaahoeahahooeeehoeaaaaaa”…

2 gedachten over “Een groener interieur met de kamerplant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.