Dutch Design Week 2017

Klaar voor Dutch Design Week 2017!

Aha, van 21 tot 29  oktober is het weer Dutch Design Week. Ver buiten onze landsgrenzen een bekend evenement onder ontwerpers. Toen onze jongste als au-pair in Italië werkte, zeiden haar toenmalige werkgevers over haar geboortestad: “Ah, that’s where the DDW takes place!”

Dutch Design Week logo

Ik durf bijna te beweren dat deze ontwerpweek bij veel buitenlanders bekender  is dan bij de Eindhovenaren zelf.

De website over het design-feest is “in de lucht” en ik scroll over de verschillende benamingen; bio design, health, future, living, sustainable design. Één ding is duidelijk; je moet in elk geval een aardig mondje Engels spreken/lezen om het programma te doorgronden. Nu is dat gelukkig geen probleem, alleen de genoemde disciplines wekken bij mij niet echt een enthousiaste reactie op.

Dutch-Design-Week-2017

Ik zie een foto van de film “De Helleveeg”, prachtig was ie, alleen hier gaat het niet over de inhoud, maar over het gebruikte design in de prent.

En ontwerper Bart Hess, die naam zegt me, naast Piet Hein Eek, wel iets. Ik graaf in mijn geheugen en stuit op Lady Gaga. O, ja, hij werd uitgenodigd door de diva om een jurk voor haar te ontwerpen. En hij koos voor het materiaal… slijm. 15 kg (!) oranje en paars slijm heeft hij over de lady uitgegoten en zij was enthousiast en zijn naam was gevestigd!

jurk van slijm

Ik scroll verder en zie dan toch nog wel interessante zaken voorbijkomen: Broodt Stadsbakkerij, altijd geïnteresseerd als voormalig bakkersvrouw, 3-D geprinte vloeren, gerecycled serviesgoed van Ikea, woonaccessoires gemaakt van productieafval bij Zooi, mooi en duurzaam design in De Kazerne. De kunstenaars van Kunst en Ko doen mee aan de Hoogstraat en in het oude pand van V&D etaleren jonge ontwerpers hun mode en kunst.

Kunnen toch wel interessante dingen tussen zitten!

De stad zal weer bruisen, veel verschillende talen zullen te horen zijn, en als rasechte Eindhovense ben ik, toch wéér, trots op mijn geboorteplaats.

DDW, here I come, oftewel: ik kom eraan!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.