herfst decoratie

Twee linkerhandjes, tóch herfst in huis

Vroeger vond ik de herfst echt het allervervelendste jaargetijde. Waarschijnlijk omdat mijn moeder dat vond: gingen de blaadjes vallen, dan ging de stand van haar humeur ook naar beneden.

Totdat ik kinderen kreeg; mijn twee meiden waren dol op de herfst; lekker met de laarsjes door de plassen, je in je regenjasje vooruit laten duwen door de wind, paddenstoelen zoeken. Mooie blaadjes, eikels en dennenappels, de grond lag bezaaid met schatten in dit jaargetijde.

En langzaam maar zeker ging ook ik het mooie zien van de herfst; de prachtige herfstkleuren, de najaarszon, de geur van aarde en paddenstoelen, het bos gekleurd met een bladerenvloerbedekking.

herfst ideeën voor interieur

Elke herfst werden er wandelingen gemaakt, onze dochters op jacht naar de mooiste schatten uit dit seizoen. En elk jaar werd er een herfsttafeltje gemaakt waar de kostbaarheden op gedeponeerd werden. De mooiste bladeren werden, om te drogen, voorzichtig tussen pagina’s van dikke boeken geschoven, om ze vervolgens altijd weer te vergeten.

Nú nog, na heel veel jaren, vind ik knisperende exemplaren tussen de pagina’s van lang niet gelezen boeken.

Inmiddels zijn de meiden uitgevlogen en zoek ik naar nieuwe manieren om mijn huis in herfstsfeer te brengen. Zeker rekening houdend met het feit dat ik, behalve een hoofd vol ideeën oók in het bezit ben van 2 linkerhandjes.

Nee, wat mijn ogen zien, maken mijn handen zeker niet….

herfst in huis

Dus voor iedereen, die houdt van herfstkleuren en een gezellig aangekleed huis hier een aantal tips, voor de niet al te handigen onder ons;

Zet de, lang vergeten maar wel goed gedroogde, herfstbladeren in mooie lijstjes.

Óf
Koop één mooie, dikke tak bij , of een bos met rode besjes bij bloemist of tuincentrum en zet deze in een vaas.

Óf
Droog hortensia’s: gewoon in de vaas, met een laagje water. Is het water op, dan zijn de bloemen gedroogd

Óf
Koop 2 hoge glazen vazen en vul deze met kleine, gekleurde pompoenen

Succes verzekerd!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.