zonnepanelen

Hogere verzekeringspremie door zakelijke zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn flink in opkomst in Nederland. Toch was er de afgelopen jaren ook kritiek te horen uit verschillende hoeken. Vooral verzekeraars keken met een schuin oog naar de opmars van het zonnepaneel. Ondeskundige aanleg van zakelijke zonnepanelen kan leiden tot een verhoogd risico op brand. Om dat risico te compenseren, zijn de premies op het verzekeren van panden met zonnepanelen de afgelopen jaren fors verhoogd. Gelukkig zoeken ze ook naar oplossingen en die oplossingen zijn gevonden in de vorm van strenge kwaliteitscontroles. Voldoen jouw zonnepanelen aan de gestelde eisen? Dan brengen de verzekeraars de premies terug naar eerlijke bedragen. Hoe de hoge premies zijn ontstaan en hoe we er nu voor staan, lees je in dit artikel.

Sinds 2010 groeit het aandeel van zonne-energie op de energiemarkt constant. Dit heeft ertoe geleid dat ook het aantal installateurs scherp is toegenomen. Helaas bleken dit niet allemaal gecertificeerde installateurs. Mensen zagen kansen om in te stappen in deze groeiende sector, waardoor de kwaliteit van de installaties achteruit ging. De controles en certificering hielden de groei niet bij. Dat leidde tot scheefgroei tussen consumenten die zochten naar duurzame oplossingen en de verzekeraars. Dat moest anders. 

Inmiddels zijn we tien jaar verder. Verzekeraars beseffen dat ze ook mee moeten met de tijd. Daarom hebben ze nieuwe inspecties en certificaten in het leven geroepen. Zo verzekeren ze zonnestroominstallaties weer met een gerust hart. Een voorbeeld van zo’n inspectie is de SCIOS Scope 12. Dit is een uitvoerig onderzoek, maar zorgt wel voor zekerheid. Zo weten verzekeraars en consumenten dat ze te maken hebben met een deugende installatie. Consument en verzekeraar zijn zo weer bij elkaar gebracht. Deze oplossing kent uiteindelijk alleen maar winnaars.

De premies op het verzekeren van zonnepanelen zijn door de nieuwe certificaten weer op een normaal niveau. Daardoor zijn zonnepanelen tegenwoordig niet alleen zeer veilig, maar ook erg rendabel. Rendementen tot 20% op jaarbasis liggen voor het oprapen. Verzekerd zijn van veilige en rendabele zonnepanelen? Vraag dan een vrijblijvend adviesrapport aan!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.