Zo creëer je een sfeervol nieuwbouwhuis

Het lijkt wel of iedereen tegenwoordig op zoek is naar een 30-er jaren woning. En afgezien van het feit dat deze er te weinig zijn: een nieuwbouwhuis heeft ook voordelen. Geen tocht, geluiddicht en energiezuinig. Alleen dat karakter, ja, hoe breng je dat erin? Nou: zo!

Voeg je eigen geschiedenis toe:

Die oude foto’s van oma en opa krijgen een ereplaatsje. Zet ze op het geërfde kastje. Lijst in die mooie kindertekening. Mijn eerste “echte” schilderij hangt aan de muur. En een prachtfoto uit Sicilië ook.

foto op aluminium Palermo

Vraag bijdragen voor je interieur aan je creatieve vrienden:

Als ik rondkijk zie ik een schilderij van Harry, lampen van Jos, borduurwerk van Karin, een muts van Ine, de groene glas-geblazen vaas van mijn vader, een houten standaard voor mijn trouwjurk van Rinus, een fraaie ladder van Ivo, de Eindhoven-foto van Laura en natuurlijk het prachtige oma-kleinkind-beeldje van Rose-Anne.

kleinkind beeldje

Laat je interieur groeien

Maak niet de fout alles in 1 stijl te kopen bij één en dezelfde meubelzaak. Maar combineer oud met nieuw, modern met klassiek. En durf te spelen met kleur.

Vervang de opdekdeuren en kunststof vensterbanken

Meteen vervangen door een deur met glas. Met staal of glas-in-lood, kan allemaal. Of kies voor schuifdeuren. En die vensterbanken: eruit en erin exemplaren van ruw hout of travertin.

glazen deuren
Bron: CanDo

Verlevendig je wanden

Met levensgroot fotobehang van die oude foto van vroeger. Of met lambrisering van hout. Of goedkoper en moderner: van verf. Geef de onderste helft van de muur een andere kleur dan de bovenste. Of maak zelf sierlijsten op de wand. Alle benodigdheden hiervoor kun je kopen bij de bouwmarkt of via deze link.

fotobehang levensgroot
Bron: Your Decoration

Raamstickers

Geef het aanzien van je huis een heel eigen stijl. Ze zijn er in alle stijlen, soorten en maten. Zelfs die met een knipoog naar de oude kanten gordijntjes van toen. Kijk maar eens op Tenstickers.nl

Muurstickers, raamdecoratie en meer

Zo maak je ook van een nieuwbouwhuis je eigen warme thuis. Enne: Over 70 jaar wil iedereen jouw sfeervolle karaktervolle degelijke huis 😜

4 gedachten over “Zo creëer je een sfeervol nieuwbouwhuis

  1. Dit is weer een leuk verhaal en ook herkenbaar. Ons interieur is in basis al lange tijd hetzelfde , de ideeen moeten “groeien” en dan gelanceerd worden. Het groeiproces is ook leuk en we beginnen met kleine dingen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.