Woontrend: Hout aan de muur

Overal hout

Hout is een oersterk, natuurlijk materiaal, dat je op ontelbare manieren kunt toepassen in je interieur; op de vloer en in je meubels, zowel voor binnen als voor buiten. Daarnaast kun je hout zelfs gebruiken als wandbekleding!

houten muur

In de 70-er jaren deed dit z’n intrede: hout aan de muur. Ik had een moeder die zich niets aantrok van het feit in een klein huurhuis te wonen. Rigoureus voerde ze, in deze jaren, een flinke verbouwing door; er werd een muur uitgebroken, zodat er een open keuken ontstond, waar nog een klein barretje werd gebouwd. Aan het plafond kwamen, voor toen, moderne grijze vezelplaten met als afscheiding, houten boerderijbalken. Echt apart, de boerderijlook in een doorzonhuis. …Maar het was toen super trendy, echt waar!

En, last but not least, werd de muur, waartegen het nieuw gemetselde t.v./radio/cassettedeck/videobandopslag-meubel stond betimmerd met…..schrootjes. Lichte verticale houten stroken tegen de muur, hip in die tijd, met een mooi doorrookte uitstraling na een aantal jaren….

houten kast

En wat zie ik nu in het moderne loft van onze oudste dochter verschijnen? Hout aan de muur. Ja, ja, als je maar lang genoeg wacht wordt alles weer opnieuw modern!

I.p.v. verticaal wordt het hout nu horizontaal tegen de muur geplaatst. In een handig kliksysteem en plakstrips kun je met deze kleine houten stroken je muur behangen. Keuzes uit allerlei soorten hout en prijzen. Bovendien verschillen ze van hoogte, waardoor je een leuk 3D effect krijgt.

hout aan de muur

Soms wordt gebruik gemaakt van gerecycled hout, dus het zou zomaar kunnen dat een aantal van de houten latjes die nu de muren van mijn dochters huis sieren, afkomstig zijn uit het huis van haar oma en opa. Waarschijnlijk die daar rechts, met die grijs doorrookte uitstraling…

Een gedachte over “Woontrend: Hout aan de muur

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.