interieurtrends winter

Warmte in het najaar

Gatverdamme, wat een ellende: naar je werk in het donker in de file, terugkomen in het donker en opnieuw in de file. Vlagerige wind, miezerregen en grijze luchten. Herfst op z’n slechtst en voor mijn humeur doet dit weer ook geen wonderen. Wanneer ik chagrijnig en doornat, met coupe windkracht 10 kom binnen gestruikeld met mijn tasje boodschappen voor het avondeten besluit ik dat ik voor het komende seizoen de warmte zelf maar eens naar binnen ga halen.

Maar hoe? Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Als moderne oudere jongere ga ik maar eens doen wat mijn dochters waarschijnlijk zouden doen om inspiratie te krijgen. Dus: surfen op het wereldwijde web, naar interieursites, én, uiteraard, Pinterest en Instagram. Insta, voor de veel gebruikers en kenners onder ons.

Instagram Woonruimtelijk.ml

Over prikkels gesproken: ik word overweldigd door alle tips, trucs, afbeeldingen én bloggers die over elkaar heen rollen met uitspraken over wat de nieuwste trends zullen zijn dit najaar en deze winter. Veel, van goedkoop naar onbetaalbaar en tientallen verschillende invalshoeken. Pfffff.

En langzaam kan ik uit de brij van informatie toch filteren wat ik iedereen wens in deze donkere dagen voor de Kerst, namelijk een gezellig huis, dat voelt als een warme deken wanneer je moe en nat binnenkomt. Zo heb ik mijn Woon trends en woonideeën gebruikt voor mijn warme interieur!

warme sloffen

Dus hier mijn tips voor een warm nestje:

  • Koop items van hout of kurk. Het laatste materiaal is helemaal je van hét dit najaar.
  • Wol maakt je interieur zacht en aaibaar; grof gebreide kussens met kabels, wollen poefjes en lekkere dekentjes voor op de bank. Van de laatste zijn er zelfs met warme mouwen. Ik spotte zelfs een stoeltje met mouwen voor de koukleumen onder ons!
  • Of zoek bij de Kringloop een oude deur en gebruik dit als paneel waar je je persoonlijke schatten op etaleert en elk seizoen een ander verfje kunt geven.
  • En natuurlijk mag een leuke berenvel als vloerkleed niet ontbreken, wel een nepperd natuurlijk. En uiteraard dien je deze te plaatsen voor je open haard. Heb je die niet, geen probleem; ze zijn, heel betaalbaar, ook te koop als tafelmodel.

Ik wens iedereen een warm najaar!

openhaard

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.