botanisch interieur

VT-Wonen beurs 2019: deel 2

Rond de klok van 8.00 uur was ik van huis vertrokken. Klokslag 12.00 uur -arriveert de trein op het station in Amsterdam. Drie weken eerder ben ik in 2, 5 uur per vliegtuig naar de hak van Italië gereisd…Nee, het was niet echt een goed begin van de dag…

vliegtuig

Voor mijn afspraak met de Karweishopper kwam ik jammer genoeg een half uur te laat. 12 minuten van de geplande drie kwartier was net iets te kort. Maar niet getreurd, er zijn nog 3 hallen vol met interieurschatten te bewonderen;

En dat er veel gekeken wordt naar het interieurprogramma op t.v. bleek wel uit de kudde vrouwen voor de stand van Eijerkamp, je weet wel van die stijlstudio’s. We sloten ongeduldig en hebberig achteraan in de rij, benieuwd wat er in de grote, papieren bordeauxrode tassen voor cadeautjes zouden zijn verpakt. Toen we eindelijk, eindelijk de schat bemachtigd hadden bleek deze alleen een dikke reclamebrochure van de woonwinkel te bevatten.

We besloten dat de dag van nu af aan alleen maar beter kon worden en dat we ons door het slecht begin niet zouden laten afschrikken.

Trendwatching time:

  • Keukens: alle keukens die we zagen droegen dezelfde trend uit; aanrechtblad beton of betonlook. De keukenkastjes, zonder uitzondering, allemaal van ruw, onbewerkt hout. Prachtig plaatje. Maar als 3 praktische Mien Dobbelstenen vond ons trio het heel onpraktisch, qua vlekverwijdering en onderhoud. Of zoals mijn oudste altijd zegt: “Iets wat praktisch is, is niet mooi; iets wat mooi is, is vaak niet praktisch”. En inderdaad, deze keukens zijn vooral heel mooi om naar te kijken…

keuken beton met hout

  • Rosé met goud: nieuwe trend, ook vaak gecombineerd met koper en messing. Warm en kleurrijk. Én aanwezigheid van aapjes in allerlei standen die o.a. lampekappen en armaturen “dragen”.

rosegoud koperen lamp

  • Behang: weer helemaal “hot and happening”, maar dan anders. Bijvoorbeeld Oude Meesters op de rol, je eigen foto’s uitvergroot of juist verkleind, afbeeldingen die je aanspreken, krantenbehang. Mogelijkheden te over, voor een stuk van de muur of complete muurbedekking.

behang aan de muur

  • Teksten aan de muur: Dat van die teksten, dat is natuurlijk een kolfje naar mijn hand. Een trend die zich al tijd geleden heeft ingezet, maar nog steeds actueel blijkt. Probeer te combineren: teksten van “Loesje” of “Plint” met mooie, bekende uitspraken of “flap-uit”-teksten van je kinderen.

muurteksten

  • Droogbloemen: aan het eind van de jaren 70 niet meer “hip” en onder de noemer “stofnesten” helemaal uit het interieur verdwenen. Ze zijn nu weer helemaal terug. Nostalgie op een moderne manier geëtaleerd, in enkele vaasjes, blokjes klei of supergrote vazen.

droogbloemen

  • Annie Sloan: Toverspul schijnt het te zijn, deze kalkverf. Zonder schuren van de oude verf kun je met deze verf je meubels een nieuwe look geven. Onze boekenkast staat nog op mijn lijstje voor een kleur-make-over. De moeite waard om het uit te gaan proberen, lijkt me. Want ik weet nu uit ervaring hóeveel tijd er in schuren gaat zitten.

schilderwerk

En verder zagen we dikke regendruppels als douchekoppen, een knalblauw bad, boomstammen als kapstok, raffia lampen en spiegels van riet.

Al met al toch een leuke, inspirerende dag geworden!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.