kroonluchter in de eetkamer

Voorjaarstrend #5: Klassiek met Victoriaanse touch

Klassiek met Victoriaanse touch

En dan nu, lest best, de nr. 5 van het voorjaarstrendlijstje (leuk scrabble-woord!). Dit is echt even andere koek en de complete tegenhanger van de pastellen uit het hoge Noorden of het koele wit, zoals jarenlang uitgedragen door onze wit-goeroe Jan des Bouvrie.

Dramatisch donkere kleuren zoals aubergine, petrol of donkerblauw. Prints met bloemen, zoals de beroemde boeketten van Rachel Ruijsch, eenvoudig via de site van het Rijksmuseum te bestellen op posterformaat.

klassiek interieur

Terug in de tijd van de oude meesters, toen dames hoepelrokken droegen en parasolletjes en de heren met hoge hoeden waren getooid. Tijd van fluweel en kant, bloemmotieven, pailletten en krullen.

Dus op zoek bij de leuke brocante-markten naar een tafeltje met gebogen poten, spiegels met gekrulde randen en klassieke kroonluchters. En kijk eens bij de bouwmarkt voor mooie sierlijsten voor het plafond.

kroonluchter in de eetkamer

Of probeer bij de Kringloop eens een kleurrijk vloerkleed, Pers of nep, te scoren.

En dan de ultieme uitdaging: overpeins maar eens heel goed achter je kanten waaier, badend in een bad op pootjes, of luierend op een chaise longue, onder een lampenkapje met franjes (alle 4 natuurlijk pas aangeschaft om je huis die victoriaanse look te geven ;]) : hoe is hemelsnaam ga ik 19-toen combineren met alle  huisraad van 2000 en nog wat? Een mooie uitdaging, voor de durfals onder ons!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.