oud meubilair

Verdwenen meubilair

Er is heel wat veranderd in het interieur de laatste jaren.

Ik blader door oude fotoalbums en zie een aantal meubelstukken voorbijkomen die nu niet meer gespot worden in de huidige huiskamers;

De grote t.v.-kast, om de dikke achterkant te verhullen en opbergruimte voor de latere videorecorder. Onze eerste videorecorder werd na ijverig sparen gekocht door onze moeder en kostte toen meer dan 2000 gulden. Een kapitaal in die tijd!

oud interieur

Wat ook verdween; het CD-rek en het computermeubel. Ingeruild voor Spotify en tablets en laptop. En het afdruiprek, verdrongen door de afwasmachine.

cd rek

Maar er verdween ook huisraad die nu nog steeds van nut kan zijn in het huidige interieur;

  • Het telefoontafeltje, nu te gebruiken voor het opladen van al die telefoons en tablets.
  • De krantenbak; hoewel veel mensen geen krantenabonnement meer hebben, nog steeds een handige verzamelbak voor nog te lezen krantjes, tijdschriften e.d.

telefoontafeltje

Pimp je tafeltje en krantenbak op met een kek kleurtje anno 2018

  • De tinnen bekertjes, waarin vroeger bij grote feesten en partijen de gastvrije sigaret werd gezet. Keuze uit mét of zonder filter of een feestelijk sigaartje. Nu te gebruiken als vintage lepelvaasje
  • De koekoeksklok; gewoon om tegenwicht te bieden aan het digitale tijdperk met digitale tijdsaanduiding op telefoons en wekkers. Én om aan te geven dat; zoals het klokje thuis tikt het nergens tikt.

Dus kijk eens op zolder, bij de Kringloop of bij oma, wie weet welke schatten je nog kunt hergebruiken…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.