Top 5 Voorjaarstrends 2018

Ondanks het feit dat het de afgelopen weken hagelde, nat sneeuwde en de Carnaval koud was, kom ik in maart toch altijd in een verwachtingsvol voorjaarshumeur. Heerlijk die tulpen en narcissen, voorboden van de lente.

En nu dus meteen maar eens onderzocht wat voor het komende, hopelijke zonnige, voorjaar de nieuwste trends worden volgens de mensen die het kunnen weten;

1. Colorblocking

Hiermee kun je álle kleurige kanten op: van ton sur ton, één kleur van licht naar donker, tot fel. En het laten uitkomen van juist tegengestelde kleuren; de warme afgezet tegen de koele kleuren. We staan er gekleurd op dit jaar, dat is iets wat zeker is!

colorblock

2. Geometrische vormen en typografie

Dat klinkt nogal sjiek, deze aanduiding door de trendwatchers voor 2018. Het betekent niet meer dan een prachtig strak lijnenspel. Geometrie, wiskundig (denk Geo-driehoek) in ruimtelijke vlakken. Typografie; teksten in schitterende letters, echte boekdrukkunst. Te vinden op behang en posters, voor fraaie patronen en kunstige letters aan de muur.

geometrisch interieur

3. Vintage en retro

Deze trend is natuurlijk niet nieuw, maar komt tot volle bloei in 2018. Zoveel mogelijkheden, zoveel historie, terug in de tijd. Naar de jaren 50, 60 én 70. Hergebruik de oude spullen van opa en oma. Of ga grasduinen in de kringloop!

4. Exotisch

Kleurig en anders, de sfeer uit warme, verre steden en landen. En welke of welk land dat is, dat bepaal je zelf. Van urban tot oosters, creëer de sfeer van de wereldreiziger die jij bent in je eigen huis.

exotisch interieur

5. Klassiek met victoriaanse touch

Deze is wel de meest in het oog springende trend. Donkere kleuren zoals groen, donkerblauw en aubergine zorgen voor een klassieke uitstraling. Nu, in 2018, gecombineerd met speelse en felle accent-kleuren. Bloemenprints gecombineerd met Scandinavisch design, een kroonluchter aan een strak gestukt plafond. Voor de durfals onder ons!

victoriaans interieur

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.