Top 5 kerstcadeautjes 2018

Hoewel de gulle gever uit Spanje met zijn zwarte vrienden in de decembermaand ook met  de boot ons kouwe kikkerlandje aandoet, denk ik ook al weer aan die andere vrijgevige, dikbuikige meneer met baard en zakken vol cadeaus: de Kerstman.

Bij beide gelegenheden wordt flink in- en uitgepakt door de beide weggevers. Bij de Sint is het al iets gemakkelijker; een kinderhand is gauw gevuld en de wensenlijstjes van de meeste kids zijn pagina’s lang. Dus dan is het wat gemakkelijker uitzoeken.

Tegen de tijd dat Sint weer is vertrokken naar Spanje en de Kerstman zijn intrede doet wordt er veel verwacht van de fantasie van de gever. Immers, de kleintjes zijn al verwend op 5 december. En wat in hemelsnaam kopen we voor pa, oma en de al zo verwende kindjes? Bovendien: wat is nu leuk, origineel en beetje betaalbaar als kerstcadeau voor onder de dennenboom?

Omdat de Kerstboekjes nog niet voorradig zijn en het internet ontelbaar veel suggesties geeft, maar eens tijdig gestruind over het wereld wijde web.  Hier mijn top 5:

  • Persoonlijk messenblok

Ja, messen is altijd een mooi, mannelijk cadeau. In hetzelfde straatje als spelen met vuur bij open haard en barbecue, potje bier en voetbalpraat.

Met 6 messen steak, brood en vlees te lijf. Extra leuk is dat ze ook met naam of afbeelding of eigen tekst worden gemaakt

houten-messenblok-inclusief-messenset-gravure-links

  • Aftellen tot de Kerst met krabbel-boek

De gezonde variant op de chocolade-advent-kalender van jaren geleden;

Een leuk boek waarbij wordt afgeteld tot de Kerst; elke dag een sticker, Kids kunnen puzzelen, raadselen en tekenen. Bovendien wordt naam en foto toegevoegd. Kind in de hoofdrol!

boek-met-naam-kerstchaos-doeboek-softcover

  • Mokken

Mokken bedrukken. Dé hit bij ons op kantoor. Op een gegeven moment ben je het wel zat; die kartonnen koffiebekertjes. Wat is dan leuker dan je persoonlijke mok op je onpersoonlijke flexplek? Je eigen foto, of die van je vriend, kind of hond? Met een leuke tekst of toepasselijke datum! Je grijpt nooit meer mis en er gaat geen collega mee aan de haal.

mok bedrukken

  • Muurstickers voor de kinderkamer

Van sterrenhemel tot vlindertuin, maak van de kamer van de kleintjes een persoonlijk holletje, met de eigen naam en allerlei kekke kleurtjes.

muurstickers

  • Bucket-list boekje

Last, maar zeker niet least, oftewel: lest best.

We hebben tegenwoordig allemaal lijstjes met dingen die we zéker nog willen zien, beleven, meemaken. Druk, druk, druk. Vandaar de uitvinding van de bucket-list boekjes. Hierin opsommingen met data en tips. En in veel leuke varianten: voor koppels, voor ouders, opa’s, oma’s en vrienden

bucketlist boekje

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.