lamp van steigerbuizen

Top-5 DIY ideeën met: Steigerbuizen

Steigerbuizen Top 5

Een stoere trend die je steeds meer ziet is het gebruik en toepassen van steigerbuizen. In hun originele grijze kleur of gespoten in welke RAL-kleur dan ook. De mogelijkheden zijn eindeloos, van kant en klaar te koop in modieuze woonwinkels tot bouwmarkten. Maar ook heel eenvoudig zelf te maken, van kroonluchter tot kledingrek.

Het gebruikte materiaal is de steigerbuis, door middel van de buiskoppelingen gemakkelijk aan elkaar vast te maken. Vaak gebruikt in combinatie met steigerhout, wat niet geverfd of behandeld hoeft te worden. Want: industrieel of vintage is het helemaal!

Verrijdbaar kledingrek

Gemaakt van metalen steigerbuizen en buiskoppelingen, plaats genoeg voor al je jurkjes. Bovendien verrijdbaar door de vintage wielen die je eronder kunt zetten.

kledingrek van steigerbuizen
Bron: notsopink.nl

Kapstok

Van eenvoudig tot compleet wandmeubel met ruimte voor hoedenplank en schoenenrek

diy met steigerbuizen
Bron: Pinterest

Bureau

Echt bij-de-tijd ben je met zo’n stoer bureau, gemaakt van steigerhout met steigerbuizen als onderstel.

bureau van steigerbuizen
Bron: stoerensfeervolwonen.nl

Lamp

Het mooiste exemplaar zag ik in Het Arsenaal bij Jan des Bouvrie; steigerbuizen met delfts blauwe beeldjes; nieuw ontmoet oud. Maar je kunt ook heel gemakkelijk je eigen bureaulamp maken of je eigen kroonluchter van dit robuuste materiaal.

lamp van steigerbuizen
Bron: steigerbuisgroothandel.nl

Kandelaar

De allerleukste, niet alleen voor gebruik met Kerst. Maak zelf je 8-armige kandelaar. Een warme eyecatcher!

kandelaar van steigerbuizen
Bron: detwaekfabriek.nl

Kijk eens voor inspiratie op Pinterest! En heb je nu echt zin om zelf aan de slag te gaan, dan hier nog een goede tip van mijn schoonzoon met de handige handjes, die intussen ook een echte steigerbuizenspecialist is:

Hoe zelf steigerbuizen doorslijpen/zagen :

Als je veel aluminium buizen moet zagen is het te overwegen om een afkortzaag op accu te kopen met in combinatie hiermee een speciaal afkortzaagblad voor aluminium, koper, messing, brons en andere non-ferro metalen. Want deze bladen hebben een zgn. negatieve tandhoek.

Alternatief is een kleine haakse accu-slijptol in combinatie met Inox slijpschijven die zijn maar 1 mm. dik en dat vliegt er doorheen.

En als het voor jullie, net als voor mij,  onbegrijpelijke tekst is zou ik zeggen: “uitprinten en meenemen naar de bouwmarkt”. Doe er je voordeel mee!

En mocht je toch liever een lamp online willen bestellen? Klik dan hier voor mijn inspiratie voor Verlichting.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.