KAMER ELENA PLANK

Tips en trucs voor kinderkamer (klein)kind

Belangrijker natuurlijk dan alle kleuren, trends en adviezen in het interieur voor het nieuwe jaar was het nieuws dat wij oma en opa zouden worden.

KAMER ELENA

En ja, afgelopen maandag, op 1 februari 2021, was het dan, eindelijk, eindelijk zover en werd Elena Esmée geboren. De mooiste kleindochter van de hele wereld! Moeder en dochter maken het gelukkig goed.

ELENA

Haar eerste kamer in het ziekenhuis konden we door het Corona-spook helaas niet zien. Het kamertje thuis wél en dat is prachtig. Dus konden oma en opa niet achterblijven. Wij zijn ook aan de slag gegaan voor een leuk logeerkamertje voor de jongedame.

Hier mijn tips en trucs:

  • Kijk eens of je nog iets hebt bewaard van de babytijd van je eigen kids. Bij ons is de commode nog steeds in gebruik als opbergkast. Nu gaat deze weer gebruikt worden met het originele doel: luiers wisselen.

 

  • Via Marktplaats vonden we een leuk bedje. Hout aan de zijkant en witte spijlen. Wel “even” opgehaald in België. De eigenaar bleek later bij ons om de hoek te werken. Dus had het zo af kunnen geven en ons een rit van 1,5 uur kunnen besparen. Tip: vraag tijdig naar het adres van wonen én van werk!

Bekijk hier meer commodes voor baby’s.

 

  • We hadden nog een plank bewaard die bij de commode van onze baby-dochters hoorde. Deze paste niet heel goed bij het moderne bedje. Een handige vriend zaagde de overtollige rondingen eraf. Witte verf en een strak “nieuw” plateau was ook geboren.

 

  • Boekjes had ik gelukkig ook nog wat teruggevonden in de zolder-doos. Zelfs “Piep de Muis” zat er nog in. Het boekje waar Elena’s moeder maar geen genoeg van kon krijgen!

 

  • We hadden nog een oud, wit ladekastje staan. Deze hebben we opgepimpt door aan de zijkanten het formica weg te branden. En met een oude riem maakte opa-lief nieuwe handvaatjes.

 

  • Ik had ook nog de oude, rieten reiswieg op zolder staan. Deze wordt opgeknapt en gaat dienst doen als bedje voor de knuffels.

 

  • En wil je graag dat ze vaak komen logeren? Koop dan een leuk logeerkoffertje met pyjama. Wij gaan de onze van de week even brengen. Je kunt er nooit te vroeg mee zijn!

logeerkoffertje

Koffertje zelf kopen? Klik op deze link.

 

  • Die had ik gelukkig ook nog bewaard: ik stuitte nog op 2 gebreide beren, gemaakt door een goede vriendin 33 jaar geleden. Geduldig wachten zij daar op het kamertje de komst van Elena af!

KAMER ELENA KNUFFELS

6 gedachten over “Tips en trucs voor kinderkamer (klein)kind

  1. Het kamertje ziet erg prachtig uit. De goede vriend vind dat de verfbeurt het plankje goed gedaan heeft! Jullie zijn heel vindingrijk om met nostalgische spullen een hip logeerkamertje te maken. Chapeau!!!!!

  2. Ha Josephine, dank je wel. Het is heel bijzonder om omacte worden! En het zorgt ook weer boor nieuwe inspiratie, zoals je ziet. 😏😁

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.