Tips en trucs voor schoonmaken

Tips en trucs voor de poets

Nee, poetsen is zeker nooit mijn hobby geweest en naarmate de jaren verstrijken word ik er steeds vindingrijker in om de poetsklussen gedoseerd uit te stellen.

Hoewel absoluut fan van alles wat Italiaans is match ik niet met de schoonmaakmentaliteit van het land van de laars; Zelden zag ik op een camping zo’n brandschone caravanramen, glanzende formica campingtafels met tafelkleedjes en bloemetjes in de vaas. En van de vloeren van zeil kon je letterlijk eten, brandschoon! De Italiaanse mama’s waren in de ochtenduren constant in de weer met vegers, sopjes en trekkers.

De Franse slag is op mij echter steeds meer van toepassing…

Maar omdat je het nooit helemaal kunt vermijden én het bovendien hetzelfde effect op mij heeft als sporten: nadat je het hebt gedaan, heb je er een goed gevoel over, hier dan een aantal tips. Voor karweitjes met een lekker geurtje en een goed resultaat:

Waspoeder opzuigen

Je stofzuiger kan tijdens gebruik een stoffig en penetrant geurtje afgeven; Zuig vóór je gaat stofzuigen een beetje waspoeder op en de frisse geur wordt verspreid door je huis. Waardoor het lijkt alsof je écht tekeer bent gegaan als interieurverzorgster…

stofzuiger

Stoffige planten?

Maak een mengseltje van lauw water en een scheutje melk, en besproei ze met de plantenspuit. Je groene vrienden ogen weer als stralend nieuw!

planten

Schoonmaakmiddel

Om grondig schoon te maken: een combinatie van water en (schoonmaak)azijn, werkt gegarandeerd voor aanslag in de badkamer, op je kranen en verwijdert restjes van andere schoonmaakproducten. Wel even je ramen open om te ventileren wanneer je schoonmaakazijn gebruikt!

Ramen schoonmaken

Maak een sopje van glansspoelmiddel voor de afwasmachine en meng dit met lauwwarm water. Het resultaat: streeploos en helder!

En dan de beste tip: na gedane arbeid is het goed rusten. Je neemt een douche in de blinkende badkamer, schenkt hierna een glaasje in en geniet op de bank van die schone ramen, de heerlijke geur van waspoeder en de glanzende planten!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.