roze hortensia

The magical Hortensia

Het was al duidelijk dat ik geen echte groene vingers heb; maar ik ben wel dol op groen en alles wat groeit en bloeit…

Vanwege die man met die rigoureuze snoeischaar en zijn nietsontziende schoffel word ik regelmatig geconfronteerd met een tuin als een knollenveld.

Dus ik ben vanwege de staat waarin mijn tuin zich regelmatig bevindt, vaker dan gemiddeld te vinden in het tuincentrum om de schade te herstellen met weer nieuwe bloemen en planten.

hortensia

Vooral in het begin van het seizoen kijk ik mijn ogen uit bij die voorjaarspracht en de uitbundige zomerkleuren: rood, oranje, geel, paars, een lust voor het oog.

Als één van de weinige vaste planten houdt de hortensia zich koppig staande in ons achtertuin-geweld, waarschijnlijk op het juiste moment wegduikend voor het ronkend geweld van de snoeischaar.

Dus deze standvastige tuinvriendin kan op mijn bewondering en support rekenen. Ik word dan ook blij van de allernieuwste variant, gevonden in het tuincentrum, van deze bloemige kleurrijke plant. “The magical horstensia”, liefst 3(!) keer per seizoen verandert deze sterke, magische plant van kleur. Wit, roze, blauw, groen, rood, de mogelijkheden zijn eindeloos. Hoe lichter die staat, hoe groter de kleurverandering.

hortensia kleuren
Bron: Lepona.nl

Met exotische namen zoals Magical Revolution of de Magical Amethyst zeer geschikt voor op balkons in de volle zon; de sterke bloemen zijn nog beter bestand tegen de zonkracht. Regelmatig water, af en toe plantenvoeding en de “magical hortensia” blijft verrassen met kleurwisselingen.

Je kunt binnen beginnen, daar doet deze plant het ook goed. En daarna in de tuin als vaste plant. Daar zijn in onze tuin zeker wel een paar vrije plekjes voor te vinden.

En hopelijk net zo  schoffel- en snoeischaarbestendig als de ouwe, trouwe Horstensia, die nu langzaamaan haar bloemen ontvouwt. Perfect passend bij het jongste zusje, die er een wisselend kleurenparadijs van gaat maken.

hortensia met kleur
Bron: Teeningapalmen.nl

Van 9 t/m 17 juni is het trouwens nationale tuinweek door het hele land; met moestuinen, watertuinen, “open tuinen” en workshops.  Kijk maar eens op de site: Groei.nl

En wie weet kom je die magische Hortensia al ergens tegen…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.