Terugblik op 2021: een bewogen jaar

2022 ligt spiksplinternieuw voor ons. Tijd voor een korte terugblik op 2021 en dan natuurlijk uitkijken naar een nieuw jaar met nieuwe mogelijkheden.

Tja, voor mij was 2021 een rollercoaster. Zowel ik als Hans waren vaak bij de huisarts en in het ziekenhuis te vinden. Medicijnen voor mij en Hans kreeg het aan zijn rikketik. In maart zorgden de heren doctoren dat zijn ritme weer rustig werd en wij dus ook meteen!”

Waar we minder rustig, maar wel uitzinnig blij, van werden was de geboorte van onze kleindochter Elena op 1 februari, middenin de zoveelste Corona-lockdown. Samen met Esmée en Thom feliciteerden wij de trotse ouders, Milou en Maikel, met een zelfgemaakt spandoek, onze voeten in de modder van het plantsoen het ziekenhuis. Zwaaiend naar het raam op de elfde verdieping waar we het eerste live-beeld van haar zagen: een klein rond puntje aan het raam op 11 hoog. Na 2 dagen konden we Elena gelukkig in de armen sluiten. 

Toen was daar eind april het grote koningsavontuur: ik won de wedstrijd “Post voor het Paleis” en mocht hier in Eindhoven op Koningsdag de koning mijn winnende verhaal voorlezen. Een heel avontuur en een mooie blik achter de schermen wat er allemaal komt kijken bij zo’n hoog bezoek. Op het moment suprême tikje zenuwachtig, beetje te snel lezen maar verder ging het goed. Ik heb Willem-Aleander zelfs mijn bundel overhandigd!

In augustus viel ik overdonderd stil: na onderzoeken en testen, scans, biopten en bloedonderzoek viel het K-woord bij Hans. Nóg meer onderzoeken, nog meer uitslagen: van donker en zwaar naar wat optimistischer. 

In september, tijdens een zonnig lang weekend in Spanje met ons gezin, kregen we een heerlijke boodschap: onze jongste is in verwachting en in april 2022 uitgeteld. Wat een prachtig nieuws!

Ondertussen was ik, na mijn optreden voor de Koning, door Omroep MAX uitgenodigd om, de 11e van de 11e, aan te schuiven bij “Tijd voor MAX”. Om te praten over Carnaval, (hoe heerlijk!), mijn optreden voor de koning en over mijn bundel. Wat een leuke ervaring en Hans was erbij. Hij mocht jammer genoeg niet mee de studio in. 

Maar had onverwacht een mooi gesprek met Huib van de KWF, die daar was om het programma “For one night only” te promoten. Een avond met info over de vroege opsporing van kanker. “Al kunnen we maar 1 iemand bereiken die zich tijdig laat testen”. Dat was niet tegen dovemans oren: Hans had n.a.v. een eerdere uitzending hierover zijn PSA-waarde laten prikken en was hierna doorgestuurd naar het ziekenhuis. Dus een mooi gesprek ontstond tussen beide heren. 

Na dit t.v.-avontuur weer terug in de werkelijkheid: Hans werd doorgestuurd naar een ander ziekenhuis en na maanden onderzoeken werd hij begin december geopereerd. Wachten, wachten, wachten, op de stem van de arts die gelukkig geruststelde, met een kleine slag om de arm. De volgende dag is Hans alweer thuis en gaat hij, optimistisch als altijd, vol goede moed werken aan zijn herstel. 

Dus een jaar van tegenstellingen, hoge bergen en diepe dalen. Heel blij dat het met Hans goed gaat. Oók heel blij met alle lieve mensen om ons heen die ons steunden met telefoontjes, appjes, kaarten, bloemen en bonbons. Maar bovenal met hun warme vriendschap. Dank hiervoor!

Ik wens iedereen een gezond en zorgeloos nieuwjaar en de kunst, om samen met gezin en vrienden, te genieten van de mooie kleine dingen in het leven!

3 gedachten over “Terugblik op 2021: een bewogen jaar

    1. Bedankt Stanley. Jij hebt er gedurende onze zondagochtend-wandelingen veel van mee gekregen. Jullie horen ook zeker bij het clubje die ons zo gesteund hebben!

  1. Hallo Lisette,Heb een foto van je gezien,en meteen herkend.Bij deze de groetjes van Hennij Timmermans de Kruijf.Ben benieuwd of je dat nog wat zegt…….

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.