schuurgereedschap

Schoonmaak van de boven: deel 4

De muren getext, op naar de volgende ronde van de schoonmaak.

Twee weken zal er een schilder in huis komen om de deuren, kozijnen en trappen te schilderen.

Maar voor het zover is, is er nog heel wat werk te verzetten. Manlief en hulptroep 1 zijn weer aan het werk. Hulptroep 2 is op vakantie.

Gelukkig heb ik voldoende tijd om de schilder te ondersteunen. En mijn hemel, wat is er nog een hoop te leren.

Bijvoorbeeld over de verschillende soorten afplakband: geel plakt stevig en is gemakkelijk in het gebruik. Rose is de sensitieve soort, ter bescherming van pas geverfde muren, veel moeilijker te verwerken en plakt voor geen meter. En dan nog de groene tape, bijgenaamd Frog (hoe toepasselijk). Deze dien je te gebruiken bij het afplakken van strakke lijnen. Bij alle 3 geldt, zorg dat de uiteinden elkaar niet raken en aan elkaar plakken, dan kun je de hele strook weer weggooien, vertel ik je als ervaringsdeskundige.

gele tape

En dan heb ik het nog niet over de tijd die erin gaat zitten, terwijl je constant na moet denken: geel, rose of frog-groen? Uren en uren ben ik bezig.

Dan komt de afdeling schuren; het fijne schuurpapier is geel, middelmaat is rood en grof is zwart. Uiteindelijk maak ik ook kennis met het onmisbare schuurmachientje, waar driehoekjes schuurpapier worden vastgeplakt aan het apparaat. En gaan met die banaan.

schuurgereedschap

Verder: eerst alles ontvetten met St. Marc, daarná pas schuren, ai, deed ik andersom…

En dan de butsjes, gaatjes, kuiltjes en oneffenheden. Deze kun je wegwerken met muurvuller, is het materiaal van hout, dan natuuuurlijk de houtvuller gebruiken. Kieren dichten met acrylaatkit (de traagwerkende).

Verfrollers zijn uitwasbaar en opnieuw te gebruiken. En als je een pedaalemmerzak om een verfbakje schuift en daar de verf op plenst kun je het bakje blijven gebruiken. Je gooit gewoon na gebruik de zak met verfresten weg. Primer kun je ook op kleur laten maken en ook op vinyl zit besteltijd…

Veel geleerd, jammer dat de schilder het leukste mag doen: het schilderen. Maar toch fijn dat ie me accepteert als zijn hulpje. En bovendien: hoe leuk is het om te zien dat die boven eindelijk, eindelijk wordt zoals ik het in mijn hoofd had. Met een koperkleurige muur gecombineerd met zachtgrijs, de balkondeuren antraciet. De deuren strak en glad crème. Nu de vloer nog…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.