reistips 2021

Reistips 2021, deel 2

Ben je nog niet vertrokken op vakantie? Dan hier nog de laatste tips en trucs:

Scan je corona-vaccinatie-boekje, je paspoort of ID-kaart                                                                                                                      

En sla het op je telefoon of tablet (die je meeneemt uiteraard) op. Altijd handig in deze tijd van controleren en checken aan de grens en op het vliegveld.

Sla belangrijke telefoonnummers op

Zowel op je telefoon of tablet als ook in een notitieboekje. Telefoon of tablet kwijt of stuk: dan heb je in ieder geval nog de belangrijkste telefoonnummers. Die ook jij, net als ik, vast niet uit je hoofd kent…

Meenemen behalve de 3 p’s:

Tube wasmiddel                                                                         

Neemt weinig ruimte in en is onmisbaar voor een warm of koud sopje om toch de vakantie-outfit fleurig en fris te houden.

tube wasmiddel

Nagellakremover pads

I.p.v. een flesje en stapel watten nu ook pads met nagellakremover in een klein doosje. Vanaf nu supermakkelijk om je nagels elke dag van een ander kleurtje te voorzien. 

nagellak remover pads

Pillendoosje voor oorbellen, ringen en kleine kettinkjes

Wissel je net als ik graag van sieraden, passend bij de outfit? Neem dan een leeg klein doosje waar b.v. oor-wasbolletjes in hebben gezeten of een pillendoosje en doe ze hierin. Spaart je een hoop gezoek op vakantie. 

pillendoosje

Shop hier dit pillendoosje

En ben je eenmaal daar, dan fotograferen:

Gebruik je panoramafunctie als groothoeklens

Hou je smartphone verticaal en gebruik de panoramafunctie voor ongeveer twee-derde, dus niet 180 graden of verder rond. Zo fungeert deze als groothoeklens en kun je makkelijker een weids landschap of gebouwen fotograferen. Ook kun je je telefoon langzaam omhoog bewegen of juist horizontaal houden om een berg of hoog gebouw compleet op de gevoelige plaat vast te leggen. 

panorama foto

Schakel lokale gids in

Wil je de vakantie-omgeving goed verkennen en wat leren over het gebied waar je zit? Ga dan in zee met een lokale gids. Zij kennen de weg en kunnen je trakteren op weetjes en plekjes die je niet in de reisgidsen vindt. 

lokale gids

Toblerone

Ai, geen cadeautjes kunnen scoren voor het thuisfront. Omdat je b.v. zoals ik op Bonaire was en ze me hartelijk uitlachten toen ik vroeg naar shop-mogelijkheden. De enige optie was: pak het vliegtuig naar Curaçao.

Reis je met het vliegtuig, dan is er nog hoop. Er is altijd Toblerone. Deze heerlijke chocolade in bergtop-vorm is altijd te krijgen op elk vliegveld. Als souvenirtje of om je vakantie-afscheid-verdriet weg te snoepen!

toblerone

Ik wens iedereen een ontspannen en zonnige vakantie toe!

2 gedachten over “Reistips 2021, deel 2

  1. Hi Lisette, weer een leuk stukje! je krijgt er het vakantiegevoel van! Ook jij fijne vakantie!
    groetjes Josephine

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.