Piet Hein Eek creaties

Recycle je hout

Oud hout

Oftewel: recycle je hout. De onbetwiste koning van het sloophout is natuurlijk Piet Hein Eek. Wereldberoemd om zijn ontwerpen met gebruikt hout en peperduur.

piet hein eek
Bron: Pietheineek.nl

Hij bouwde zijn eigen imperium op het oude terrein van Philips op Strijp R in Eindhoven, waar mijn vader 60 jaar geleden aan de wieg stond van de beeldbuizen van de lichtgigant uit Eindhoven.

evoluon Eindhoven

Wil je de Piet-Hein-sfeer ook tijdens en na het slapen opsnuiven, wacht dan tot oktober 2020. Piet Hein blijft maar aan de weg timmeren; nu in de vorm van extra verdiepingen op “zijn” fabriek. Op de bovenste verrijzen 13 hotelkamers, uiteraard ingericht door de houtman zelf. En als extra toetje is nog een dakterras gepland voor de gasten. Dutch Design in de Eindhovense Philips-tuin!

Piet Hein Eek fabriek Strijp R
Bron: Strijpr.nl

Leuk om daar nu alvast eens rond te kijken, in de transparante werkhal, de grote expositieruimte, de winkel en daarna een lekker bakkie in zijn restaurant. Erover denkend hoe je nu het giga-bedrag dat wordt gevraagd voor kast of stoel bij elkaar gespaard krijgt…

Piet Hein Eek creaties
Bron: Confettistories.nl

Ben je fan en geen BN-er met financiële mogelijkheden tot aankoop van één van zijn schatten, dan hier enkele tips om toch iets van de meester aan te kunnen schaffen.

  • Koop voor 1 muur sloopbehang van Piet Hein en je hebt de sfeer te pakken
  • Voor Ikea maakte hij in 2018 een betaalbare lijn “Industriell” met kasten, lampen serviesgoed vazen en theedoeken. Kijk eens op Marktplaats voor items van zijn hand die hier te koop worden aangeboden.
  • Naai 2 van zijn theedoeken aan elkaar en je hebt een unieke, betaalbare kussenhoes

En kijk verder eens of er ook iets van een Piet Hein in jou schuilt en hergebruik je oude hout. Zoals mijn eigen Piet Hein thuis:

Hij maakte van oude eiken planken een salontafel op wielen; uniek, handgemaakt en gratis. Want over van een oude kast!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.