make up tips voor oudere jongeren

Opmaken voor 50-plusssers

Heel lang geleden, toen ik nog piepjong was en strak in het vel stak, was ik al dol op make-up. Vooral op het veelvuldig gebruik van het kohlpotlood, waarschijnlijk het meest verkochte make-up artikel in de 70-er jaren. Zowel de bovenkant van mijn oogleden als de onderkanten werden minutieus zwart geverfd. Dit, tot afschuw van mijn moeder die dikwijls verzuchtte: “Je lijkt wel een kat!”

make up voor oudere jongere dames

Nog steeds is het kohlpotlood een onmisbaar onderdeel van mijn make-up, hoewel wel wat voorzichtiger toegepast nu. Want hoewel nog steeds jong van hart en geest, begint de boel nu toch (een beetje maar) minder strak eruit te zien.  Dus hier de beste make-up tips voor de oudere jongere dames.

De make-up tips:

  • Geleerd bij de schilder, ook toepasbaar op de huid: voor het camoufleren van oneffenheden, gebruik primer! En vervolgens dun laagje verf in de vorm van vloeibare foundation en daar is je basis!
  • Vermijd gezichtspoeder, glans geeft een jongere look
  • Oog(kohl)potlood i.p.v. eyeliner, omdat de laatste vraagt om een wel heel strak ooglidje om de streep kaarsrecht te houden. Het potloodje, te gebruiken óp je bovenste ooglid. Onder maakt een zwart kohlstreep nu snel ouder. En daar zijn we niet naar op zoek. Gebruik onder het ooglid zachtere kleuren zoals taupe, groen- paars- of bruintinten
  • Concealer, het deftige woord voor correctiestift. Even opbrengen onder je ogen en op oneffenheden, dun laagje foundation klaar ben je
  • Rouge oftewel blush, dikke ja! Maak echter geen appelwangetjes maar lach en breng de blush aan op het ronde gedeelte van je wangen. Wrijf uit naar de slapen. Gebruik zachte kleuren, zoals perzik of licht koraal
  • Oogschaduw: metallic, niet doen ook al is het nog zo trendy! Crème-achtige oogschaduw gaat snel in de vouwen van je ooglid zitten. Ga voor matte kleuren in natuurlijke tinten
  • De lippen: die worden, jammer genoeg, minder vol naarmate we ouder worden. Gebruik zo min mogelijk donkere kleuren, deze laten je lippen kleiner lijken. Ook niet té felle kleuren bruin of oranje, die laten je tanden minder wit lijken.

Wat dan wel? Ga voor frisse tinten; denk hierbij aan koraal, perzik en nude. Een donkere of gebruinde huid kan wat heftiger kleurtjes wel aan. Dus die kunnen dan wél weer in de zomer!

chanel make up

En last but not least; wanneer je (mooi, beschaafd opgemaakt) op de foto wordt gezet, volg de raad van Linda de Mol: Kin omhoog, leg je tong tegen je gehemelte en je eventuele onderkinnen worden onzichtbaar.

Doe je voordeel met de tips, dames!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.