oude televisie

Opknappen en herinvesteren

Ja, ja, het gaat er nu toch echt van komen; na jaren uitstel die bijna leidde tot afstel wordt in juli de bovenverdieping eindelijk aangepakt. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus al veel voorwerk wordt gedaan. Twee trappen van vloerbedekking ontdoen, klinkt simpel en snel maar is het allerminst, met dank aan de schoonzonen! VT-wonens bekijken om inspiratie op te doen en naar de bouwmarkt. Kiezen en keuren over vloeren en kleuren.

gereedschap

Voordat het zover is, eerst een grote interne opschoonactie. En kijken wat er weg kan. Nou, dat is nog heel wat, mits ik me niet laat hinderen door mijn “eigenlijk zonde, het is nog te goed om weg te gooien”-modus. Computermeubel, oud bureau, ladekast en het grootste item: onze 4-deurs linnenkast. Allemaal nog in goede staat én verkoopbaar.

Van andere mensen hoor ik altijd dat ze zo’n goede zaken doen met hun tweedehands spullen; via mond-op-mond, Facebook of via internet. Voor de meest formidabel hoge prijzen komen zij van hun spullen af. Via mond-op-mond krijgen wij meestal pas reactie wanneer we de spullen net naar de Kringloop hebben gebracht: “och, als ik dat had geweten..” Via Social Media zijn de reacties nihil en via internet betaal je voor je advertentie. Tot nu toe is het ons nog niet gelukt om op zo’n manier van onze spullen af te komen.

Dus ga ik zelf, aan de hand genomen door meneer Google toch maar weer speuren op het wereldwijde net. En ik stuit op www.snuffelhoek.nl.

snuffelhoek

Overzichtelijk, compact en laagdrempelig. Kleine fotootjes waardoor je advertentie niet meteen na een dag op pagina zoveel en zoveel onzichtbaar staat te zijn. Én bovendien, ik ben en blijf natuurlijk wél Nederlands, gratis adverteren!

Alle categorieën die je je maar kunt bedenken: van auto’s tot hobby en vrije tijd, van antiek en kunst tot boten, van caravans en hobby tot heren- en dameskleding.

antiek

Én last, but zeker not least: de categorie boeken en tijdschriften. Ook deze is weer onderverdeeld in 30-tal categorieën. En daarbij kan ik deze nieuwkomer op de markt misschien nog wel behulpzaam zijn: door de vraag om een nog ontbrekende categorie toe te voegen. Nl. bundels met korte (komische)  verhalen; zodat ik hier mijn eigen eerste bundel “Groots en meeslepend leven” op kan zetten ;}

Ben je zelf toevallig op zoek naar een vacature in de bouw? Solliciteer dan bij Mainfield voor de baan die bij jou past!

2 gedachten over “Opknappen en herinvesteren

  1. Ha, wat een leuk stukje. Succes met alles.
    P.s. ik zag dat de categorie “Boeken – Bundels – Korte (komische) verhalen” inmiddels is aangemaakt…

  2. Dank je, Edwin.
    En ja, mijn eerste bundel “groots en meeslepend leven” is inmiddels uit, ben supertrots!
    Te bestellen via bol.com of de boekhandel. Of als je liever gesigneerd exemplaar zou willen, via mij

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.