vetplanten

Nieuwjaarsplanten

Dan zitten we nu alweer in 2019. Ik wens iedereen een gezond, mooi en huiselijk nieuwjaar!

2019

De feestdagen gevierd en de Kerstboom kan óf terug de zolder op, óf aan de straat. Is nog wel ff een karweitje; het huis van dennennaalden vrijmaken, ballen weer in de doosjes, engeltjes terug in vloeipapier. Proberen de kerstrozen dood te kijken en kaarsvet van de vensterbank te krabben.

De ramen ontdoen van de kaarsenwalm en eens flink aan de slag om met sopje en schuurspons huis te kuisen. “Sissi”en “the sound of music” weer terug in dvd-hoesjes tot volgend jaar.

En dan is het toch maar kaal, die plek waar de boom heeft gestaan. Dus tijd voor nieuw groen in the house. Kies voor makkelijke planten wanneer je niet zo’n groene vingers hebt. Cactussen of vetplanten zijn bovendien ook nog eens trendy. Zet ze met z’n allen bij elkaar op een tafeltje of op de grond.

cactussen

Maak je eigen groene oase. Hoe meer, hoe beter. Combineer verschillende soorten van diverse afmetingen en grootte en zet ze in een groepje.

Kies potten van verschillende vormen en afmetingen. Kijk b.v. eens bij de Kringloop en spuit ze hierna in 1 kleur, voor wat eenheid.

nieuwjaarsplanten

Ook erg leuk: het stekken van plantjes. Afgelopen jaar nam ik uit Lefkas een stekje mee van een hangende vetplant met schitterende trompetvormige oranje bloemen. Van de botanische tuin uit Valencia nam ik een stekje mee van een sierlijk grijs vetplantje. En van een vriendin krijg ik binnenkort, wanneer de babyscheutjes groot genoeg zijn, een stekje van de sierlijke pannenkoekenplant.

pannekoekenplant

Zo creëer je je eigen persoonlijke groen. Nu nog afleren om ze niet te overspoelen met de inhoud van mijn gieter en er niet ál teveel tegen te praten (worden ze moe, slap én en horendol van), anders moeten ze weer worden overgebracht naar het opvangcentrum van die vriendin met de groene vingers…

Een gedachte over “Nieuwjaarsplanten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.