Mijn VT-Wonen beurs

VT-Wonen beurs

Veel interieurprogramma’s op tv worden door mij bekeken: RTL-Woonmagazine, Huizenjacht en natuurlijk ook VT-wonen. In alle varianten: “verhuizen of verbouwen, weer verliefd op je huis, of zelf aan de slag”.

kleuren in je huiskamer

Dus de VT-Wonen beurs, waar je live in 3D de trends en ideeën ziet is altijd een leuk dagje uit. Dit jaar cadeau gedaan door mijn net zo interieur-gekke vriendin Jet .

Behalve dat we deze passie samen delen is het om een andere reden extra fijn dat zij mee is. De RAI is groot, de hallen erin ook en ik kan kaartlezen zoals bijna elke doorsnee vrouw. Niet dus! In tegenstelling tot mijn vriendin. 40 jaar geleden met Tienertoer gidste ze mij en vriendin 3 al een week lang door heel Nederland.

Ze kocht kaartjes, las dienstregelingen van bussen, metro’s en treinen en begreep de aanwijzingen van de conducteurs en chauffeurs. 1 dag van die Tienertour kon ze niet mee. Vriendin 3 en ik belandden vervolgens, ondanks al haar aanwijzingen, in Groningen terwijl we toch echt naar onze hoofdstad wilden…

kaart van europa

Dus ook dit dagje uit kon reis-wijs niet mis gaan met haar als regelaar. De treinreis verliep vlekkeloos, met perfecte aansluitingen en overstaptijden. De dag begon echt toen zij de plattegrond bij de RAI overhandigd kreeg en ik, vol vertrouwen, aan haar zijde de beurs ging ontdekken.

Kijken, keuren, smaken vergelijken en interieur-goeroes spotten; Fietje van VT-Wonen én Richard Vink, de leukste architect van allemaal! Na al deze inspanningen waren we wel toe aan een uurtje zitten. En dus was onze Powerclass bij The Academy (ja, ja, what’s in a name?)  “kleur- en interieurtrends 2019 toepassen in het interieur” een welkom rustpunt. Én onderwerp voor een verhaal voor Woonruimtelijk.

kleurrijk interieur

Maar ai, ai, de aangegeven hallen op de kaart stonden niet live aangegeven. Dat nu was voor mijn regelaar nog het minste probleem. De stand waar deze Academie zich zou moeten bevinden was helaas ook niet genummerd. Zoeken, vragen en nogmaals vragen, van kastje naar de muur gestuurd. Totdat we eindelijk, samen met 2 andere hijgende dames de gezochte plek vonden.

Gelukkig hadden we ingeschreven; maar helaas, pindakaas. Onze plaatsen waren al vergeven omdat we 5 minuten te laat waren. Een gratis kop koffie verzachtte de pijn enigszins en we besloten dan maar onze eigen kleurtrends te vinden.

Volgens de kleur-experts zou “spiced honey” dé nieuwe interieur-kleur voor de komende jaren worden. In alle varianten terug te vinden op de beurs, hele muren, kleine vlakken, op meubels en tafels. Maar mijn vriendin werd alleen maar blij van de kleur roze in alle schakeringen en chique benamingen van pink tot nude en salmon . En ik was al verliefd op de combi roestkleurige muur met bed in grijze krijtverf en balkondeuren in staalzwart. En daar heeft de honingkleur geen verandering in gebracht.

roze interieur

Dus: laat je inspireren en kleur je huis met kleuren waar je hart naar uitgaat. En tip voor de organisatie: huur mijn vriendin voor volgend jaar in om een duidelijke plattegrond op papier en live te maken! Dan staan jullie er wel wat minder gekleurd op! En kunnen wij in geuren en kleuren vertellen over de nieuwste trends….

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.