Mijn liefde voor bloemen en vazen

Ik ben dol op bloemen, op bijna alle bloemen. Behalve dan misschien trosanjers, brrrr. Te weinig gun ik mezelf een volle bloemenvaas. Behalve dan misschien in het vroege voorjaar. Tulpen zijn echt onweerstaanbaar. Misschien ook omdat onze toen 5-jarige dochter een tulpenboeketje voor mij plukte uit de voortuin van onze buren…

Mijn vriendin met de groene vingers daarentegen doe je geen plezier met bloemen. Die groene vingers zijn namelijk plantenvingers. Al mijn zieltogende planten vinden hun weg naar haar huis, waar deze binnen de kortste keren letterlijk op- en openbloeien. Ze krijgt zelfs bloemen in cactussen voor elkaar. De buitenplantelarij vindt ze ook top. Ook hier een groene jungle waar bloemen wél welkom zijn, van viool tot stokroos.

In tegenstelling toe snijbloemen; ze presteert het wanneer ze een bos cadeau krijgt, deze met plastic verpakking en al in een waterloze vaas te planten. Soms pakt dit nog verrassend uit en drogen bloemen en takken verbluffend mooi in. Nee, ze is geen fan van het werk welke snijbloemen volgens haar met zich meebrengen. Om over dat vieze bloemenwater nog maar te zwijgen.

bloemen in een vaas

Dus de vazen die zij nooit gebruikt vinden dan weer hun weg naar mijn huis. Met een groot boeket kan ik wel zo’n 3 weken “spelen”. Elke week vers water, de uitgebloeide bloemen in de groenbak en een kleiner boeketje vindt zijn weg naar een kleinere vaas.

De mooiste vaas die ik heb is die welke mijn vader, die glasblazer was, heeft geblazen. Een schitterend exemplaar en de enige vaas die ik nog heb. Had niet veel gescheeld, omdat onze oudste dit erfstuk jaren geleden van de plank stootte en deze ternauwernood kon redden met haar kleutervingers. Wetend dat dit een belangrijke vaas was en bang voor ontdekking verstopte ze de afgesprongen stukken glas in de vaas. Gelukkig bleef de schade bleef beperkt tot de bovenrand.

groene vaas

Na een aantal slapeloze nachten van dochterlief werd haar daad onthuld en lijmden we samen de brokstukken glas aan elkaar. Het is nog steeds mijn mooiste exemplaar.

Verder heb ik een heel regiment aan vazen op de plank in de schuur; een grote oranje-rode uit Spanje, doorzichtige glazen vaas, kleine 1-bloemen vaasjes, accubakjes en ga zo maar door.

Blijft leuk om elke keer iets nieuws te proberen. Laat zag ik op internet dat er wenskaarten te koop zijn die je tot vaas kunt vouwen. Hoe leuk is dat: je schuift ze om een fles of oude vaas en je heb een nieuw exemplaar!

Een gedachte over “Mijn liefde voor bloemen en vazen

  1. Ja, ja, ik ben weer in de picture….. maar het klopt precies. Ik zal laatst nog te denken, waarom heb ik helemaal niks met bloemen, geen idee…. Maar in ieder geval vind ik het wel leuk om te geven maar niet om te krijgen…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.