Cover Groot en Meeslepend leven

Mijn eerste eigen verhalenbundel, nu verkrijgbaar!

‘Groots en meeslepend leven’, mijn eerste eigen verhalenbundel.

Na vele blogs op Woonruimtelijk.nl en verschillende stukken in o.a. het Eindhovens Dagblad, de Metro en de Margriet, ging mijn langgekoesterde droom dan eindelijk in vervulling: het uitbrengen van mijn eerste eigen verhalenbundel. Korte, uiteenlopende verhalen, alle voorzien van een humoristische twist. In “Groots en meeslepend leven’’ neem ik je mee in de mooiste, gekste en meest gewone momenten in mijn leven.

Cover Groot en Meeslepend leven

“Het leven zelf schrijft vaak de mooiste verhalen, en ik vertrouw ze graag aan het papier toe.”

In mijn stukken komt het hele leven voorbij: van eerste kus tot bedonderd worden en betaalde liefde. Van weer even 7, kinderarbeid tot Kerst vroeger en Sint nu.

Van proletarisch winkelen tot coupe Rattenkopje. Van afvallen tot een witte bruiloft. Vasthouden en loslaten, met humor en ontroering.

Sneakpeek

Uit: “Rattenkopje”

Na jarenlang het gehate kapsel noodgedwongen te hebben gedragen, mocht ik éindelijk mijn haren langer laten groeien op de middelbare school. Ik wilde graag de woeste haarlook van Blondie of het speelse kapsel van Madonna. Maar, ocharm, tevoorschijn kwam een wijduitstaand kapsel met droog, pluizig, kroezend haar. Ook wel door enkele complimenteuze klasgenoten betiteld als “hooiberg”.

Uit: “Proletarisch winkelen”

Op hoge, zenuwachtige wiebelbenen loopt ze, quasi nonchalant van het terras. Zodra ze een vijftigtal meter verder zijn fluistert buurmanlief moeder waarschuwend in het oor: “Die Polizei, die Polizei”. Nerveus zet “moedertje lief” het op een lopen. Een onervaren dievegge, die in haar haast om weg te komen struikelt over haar eigen onderdanen, de twee zo begeerde glazen belanden in honderden glasscherven op de stoep.

Uit: “betaalde liefde”

We kunnen onze ogen niet van elkaar afhouden; hier helpt geen vadertje lief aan. Het vriendengroepje vertrekt en ik zie mijn broertje me vrolijk wenken. Kort en zakelijk legt hij uit dat hij er geen problemen mee heeft dat ik met deze Italiaan even ga praten, maar dan zal hij zich

wel erg vervelen. Dus als ik een paar honderd lires voor hem heb zorgt hij wel dat hij zich alleen een uurtje vermaakt in de spelletjeshal, zonder dat ons pap het te weten komt… Deze kleine sjacheraar heeft me in de tang.

Achterkant Groot en Meeslepend leven

Waar te verkrijgen?

De bundel is vanaf 29 april 2019 verkrijgbaar via uitgeverij Schrijverspunt.nl, bol.com en bruna.nl. Ook te bestellen bij de reguliere boekhandel. En ga je liever voor een gesigneerd boek? Laat het me weten via het contactformulier, dan neem ik graag contact met je op!

Op vrijdag 10 mei a.s. vanaf 20.30 uur vindt de boekpresentatie plaats bij Café Kraaij en Balder, Strijpsestraat 79, 5616 GL  Eindhoven.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.