Lisette’s Letterconfetti

Italië was en is mijn favoriete vakantieland. De basis werd gelegd toen ik als 16-jarige voor het eerst met broertje en ouders hier op vakantie ging. Een zonnige en warme vakantie werd het…Sjiek appartement, 3-hoog, 2 slaapkamers, 1 voor mijn ouders en 1 voor mijn broertje en ik.

In de badkamer, behalve douche en toilet, een apparaat dat we met verbazing bekeken. Het leek op een w.c., maar dan zonder deksel. Je kon doorspoelen, maar het water kwam vanonder de rand. Wat een vreemd exemplaar! Het was warm in ons Italiaanse onderkomen, heel warm na onze eerste nacht daar. Na het ontbijt dus met matjes, zonnebrand en parasols naar de zee, Uit het water stapt even later een plaatje van een jongen. Bruine ogen, omzoomd door zwarte wimpers, tandpasta-glimlach en six-pack. Lachend bekijkt hij mij ook. Zelfs in het nog koude zeewater voel ik me warm worden.

Op het strand zie ik mijn vader, ijsberend van links naar rechts als een privé-badmeester. Met argusogen, handen in de zij, bekijkt hij het mooie jongens-exemplaar waar zijn dochter het zo warm van krijgt. Eenmaal op de kant nodigt hij de Italiaan uit op ons handdoeken-stukje onder het motto: Rekken en erbij blijven. De zon schijnt uitbundig, het is warm. En ik, ik heb het het warmst van alles en iedereen op het strand. De knieën knikken, mijn hartslag maakt overuren, ik sta in vuur en vlam!

Die avond mag ik een paar uurtjes op stap met de jonge god. Natuurlijk moet ik er deze avond tiptop uitzien. Terwijl ik gehaast en ontkleed naar de douche loopt blijkt deze al bezet te zijn door mijn kleine broertje. Ongeduldig wacht ik tot hij eindelijk, eindelijk zijn douchebeurt beëindigt. In de warme airco-loze wasruimte neem ik maar eens plaats op het ongedefinieerde apparaat en probeer de verschillende knopjes uit. Het sproeit en spettert dat het een lieve lust is. Nou, één gedeelte van mijn lijf hoeft niet meer onder de douche. Een warm hoofd en een koele onderkant. Op naar het romantisch avontuur!

Een gedachte over “Lisette’s Letterconfetti

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.