Lisette’s Letterconfetti

Ze wordt binnenkort 21 jaar, mijn petekind. En ik ben trots op haar. Ze heeft het niet makkelijk gehad in haar jeugd. Haar lijf wilde vaak niet wat zij wilde en haar gezondheid speelde haar veel en vaak parten. Zó dat ze er soms wanhopig van werd. Maar nooit gaf ze op, ze zette door en kijk nu eens: Een zelfbewuste jonge vrouw, met haar diploma fotografie op zak en een baan als zwemdocente in het verschiet. Twee dromen die ze van kinds af aan koesterde, allebei kan ze ze gelukkig waar maken.

De liefde voor water en zwemmen delen we samen. Al jarenlang zwemt ze, sinds vier jaar ook voor het goede doel: ‘Swim to fight cancer. In Tilburg sprong ze hiervoor toen in het koude natuurwater van de Piushaven voor een twee kilometer lange zwemtocht. Zwemmen tégen kanker en vóór meer onderzoek!

Na afloop treft ze in de parkeergarage een vrouw die zal gaan overlijden aan deze rotziekte. Een prachtig gesprek volgt tussen mijn toen 16-jarige petekind en de nog jonge, zieke moeder. Op 11 september is er in Eindhoven weer een editie van dit zwemspektakel in natuurwater, aan de IJzeren Man.

Samen met drie anderen werd er door petekind keihard getraind in zwembaden en in natuurwater. Onder andere ook onder leiding van de moeder van Pieter van den Hoogenband. Het motto van hun clubje: ‘Samen is niet alleen”. Er worden twee afstanden gezwommen door te deelnemers: 500 meter en 2 kilometer, alles in natuurwater. Het ultieme doel is om geld op te halen voor meer onderzoek naar kanker. Dus meld je aan en zwem mee. Of kom kijken en aanmoedigen op zondag 11 september aanstaande bij natuurzwembad De IJzeren Man aan de Javalaan in Eindhoven.

En wat we natuurlijk met z’n allen moeten doen: doneren. Geef gul en wat je missen kunt. Alles is welkom, alle kleine beetjes helpen een mooi resultaat te bereiken. Samen maken we een vuist tegen kanker!

fightcancer.nl/fundraisers/samenisnietalleen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.