lifestyle in coronatijd

Lifestyle met coro​nasaus

Hè, hè, en toen was het eindelijk 1 juni. Hoogste tijd om van binnen naar buiten te gaan. Na wekenlang aan huis gekluisterd te zijn geweest. Weken met bellen, bellen, bellen, nieuwe thuiswerkplekken, zoomen, journaals met dé dagelijkse cijfers, “All you need” op z’n Corona’s, en ikzelf in beweging met thuisgymnastiek van Olga en Duco. Ja, ja de wonderen de wereld nog niet uit!

Ineens schoon geveegde agenda’s, klussen in en om het huis, tuinen up-to-date, de dagelijkse parkwandeling, netflixen én een heerlijk zonnig vroeg voorjaar.

Maar dan dus de eerste van juni. Met op de laatste “persco” de versoepelde regels. Hoe en wat met het nieuwe “normaal”?

  • Begroeten

Voetje, elleboogje. Hieraan toegevoegd de laatste weken: brede lach, knipoog, luchtkus, en hartje-van-wijsvingers-en-duimen-in-de-lucht

lachen in coronatijd

  • Terras

Onze hardloop-wandelclub werd weer opgestart tweede Pinksterdag, ja op de eerste! Dus na afloop naar terras in het bos. Eerst door de kleine provisorische wasstraat aan een boom: wasbakje, papieren doekjes en handgel. Opgewacht door opgetogen team en vervolgens met 5 stellen aan 5 tafeltjes naast elkaar. Ff wennen, ff wat harder roepen, maar het kan weer!

terras aan het strand

  • Restaurant

Ook onze vrienden in Leende mochten weer open met hun restaurantje. Samen met ander vriendenstel, netjes gereserveerd, netjes aan twee tafeltjes naast elkaar. Ontvangen door blije eigenaar-vrienden, blij elkaar weer te zien na maaaanden.

  • Sporten

Ai, ai, het zwemmen laat ik nog even zitten. Want: mag niet naar het toilet, da’s voor mij dus echt geen doen. Wél fijn voor mensen met sterkere blaas dat het acqua-jogging, aqua-robics en spinning in water weer kan. Wel ff van tevoren je badpak onder je kleren doen.

Yoga op het matje. Verplaatst naar plein bij gemeenschapshuis. Oude bomen, heel veel vogels, kindergelach van de naburige school. Heerlijk. Wel ff zonnedans doen voor aanvang!

yoga in coronatijd

  • Bios

Pa mocht voor Vaderdag film uitzoeken van de meiden met aanhang. Naar de bios in Veldhoven, kaartjes online besteld, per 2 op een aparte rij. Gelukkig met 2, want na 5 minuten vlogen de ledematen op het scherm in het rond en was het beeld bloedrood. Kon ik me gelukkig regelmatig verstoppen achter zijn brede rug.

Dus: fijn dat er weer wat meer kan nu. Meer contact, meer leven in de brouwerij. Wat zelfs ik, die toch graag alleen is, heel fijn vind!

bioscoop in coronatijd

Maarre… het nieuwe “normaal”? Ik vind het nog steeds bijzonder allemaal. Hopelijk snel weer terug naar het oude, met de geleerde Corona-lessen in de praktijk. Meer rust, minder afspraken, thuiswerken én aandacht voor de kleine dingen. En voor elkaar!

2 gedachten over “Lifestyle met coro​nasaus

  1. Prachtig verhaal. En, ik had meteen “beeld” en dat toverde een grinnikend lachje. Jullie in de bioscoop en jij achter de beschemende rug van Hans, heerlijk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.