Leven zelf schrijft de mooiste verhalen

De kersverse columniste voor Groot Eindhoven, Lisette Folkers, is de ‘elfde van de elfde’ te zien bij Tijd voor Max van Omroep Max. Daar vertelt ze over haar passie voor het schrijven, én de hartstocht die ze heeft voor carnaval.

EINDHOVEN – Een dromerig, blond meisje van 17 dat niet zo goed wist wat ze later wilde worden. Kleuterjuf, journalist, tolk of, of, of….Ze schreef vaak en graag: dagboeken vol en gedichten met hierin heel veel zielenroerselen over onbereikbare liefdes. Ze vertaalde liedjes van Rod Stewart en las alle boeken van Simon Carmiggelt, die in één zin een prachtig verhaal kon vertellen.

Broodbestellingen

Nadat ze haar prins op het witte paard ontmoette en hij haar ontvoerde naar zijn bakkerij schreef ze jarenlang niet meer op dan broodbestellingen. Toen de dochters kwamen werd ze taalkundige hulp bij hun spreekbeurten en dictees. De dochters maken nu hun eigen dromen waar, dus tijd voor moeders om die van haar waar te maken. Voorzichtig stuurt ze haar vakantieverhalen naar het Eindhovens Dagblad, waarna ze jarenlang verhalen voor ‘Mijn ED’ schreef. Ze maakte reisverhalen en teksten voor crematies, nieuwsbrieven, sfeerverslagen en levensverhalen.

Ontroering

Sinds 5 jaar heeft ze, samen met haar schoonzoon, haar eigen blog over interieur en lifestyle: woonruimtelijk. Ondertussen bleven de verhalen maar uit haar pen stromen over alles wat ze meemaakte in het leven. Over vasthouden en loslaten met humor en ontroering. Het leven zelf schrijft vaak de mooiste verhalen! Uiteindelijk brengt ze haar eerste bundel korte, humoristische verhalen uit: Groots en meeslepend leven. Het wordt gevierd met een eigen Boekenballetje bij Kraaij en Balder, met interview door een journaliste van het ED én een heuse signeersessie.

Ze was nu niet meer te stoppen en schreef voor Metro, Margriet en We are Public. Ze bood haar verhalen aan bij tijdschriften en kranten, praatte de blaren op de tong en schreef haar vingers blauw om ergens toch regelmatig gepubliceerd te worden. Zonder succes…Natuurlijk deed ze ook mee aan allerlei schrijfwedstrijden en daar kwam de mooiste prijs uit: ze won de wedstrijd ‘Post voor het Paleis’ en mocht afgelopen koningsdag in Eindhoven haar verhaal over Máxima voorlezen aan onze koning, kroon op haar schrijfwerk!

Met bibbervingertjes en klotsende oksels doet zij hem haar verhaal. Hierna werd haar lef wat groter en biedt ze zichzelf aan bij het Groot Eindhoven als kersverse, frisse column-wind. Een mooie nieuwe uitdaging! En er staat nóg iets moois op de planning: op donderdag de 11e van de 11e mag ze bij Tijd voor MAX tussen 17.00 en 18.00 uur komen praten over carnaval en over haar verhalen over het feest der feesten! Eindelijk weet ze wat ze later wil worden. Moraal van het verhaal: Geef niet op en maak je dromen waar!

Van de redactie

Moraal van het verhaal: Geef niet op en maak je dromen waar

Waar koop ik goede t-shirts?

Wanneer je op zoek bent naar een kwalitatief t-shirt tegen een betaalbare prijs moet je hier eens kijken. Hier krijg je 44% korting op heren t-shirts!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.