lentekriebels

Lentekriebels in voorjaarstijd

Vanwege het Corona-spook zijn die kriebels helaas niet allemaal uit te voeren, maar er zijn natuurlijk wel leuke alternatieven te verzinnen om deze prachtige lente toch zoveel mogelijk te benutten, én ervan te genieten.

Ga de zon in: pak juist nu in het voorjaar vitamine D in de vorm van zonnestralen en doe energie op voor de volgende klussen:

  • Voorjaarsschoonmaak, misschien niet de allerleukste klus. Hoewel: ramen wassen en die kastjes uitmesten geeft, vooral nádat het gedaan is, geef ik toe, wel een heel voldaan gevoel!

voorjaarsschoonmaak

  • Doorspitten kaarten, brieven, oude foto’s

Dat is een heerlijk, maar wel tijdrovend, klusje. Vakanties, je gezinsleven, hoogtepunten, je hele geschiedenis komt voorbij.

  • Schone lei:

Was je handschoenen, sjaals en mutsen en hup naar boven. Gooi alle winterse accessoires zoals dekentjes, pantoffels en kussens op zolder.

  • Poets je huis met schoonmaakmiddel met bloemengeur. Die paarse van Andy ruikt heerlijk naar voorjaarsbloemen!

lentebloemen

  • Sprekende muren

Ook fan van leuke teksten en vrolijke printjes en zomerse foto’s?

Verzamel ze op een klembord (altijd te wisselen), zet een schoolbordje bij de voordeur met een toffe tekst: “gezellig dat je er was” en hang die vakantiefoto’s op!

  • Voeg vrolijke kleuren toe aan je interieur: een rode poef, gele kussens of een kleurrijk kleed op de vloer (kan tegenwoordig ook buiten!).

kleurrijk oosters vloerkleed

  • Wellness thuis de voorjaarsschoonmaak achter de rug, de kasten opgeruimd en je interieur een voorjaarslook gegeven. Dan is het tijd voor jezelf. Laptop en telefoon uit, mooi muziekje op en lekker badderen. Maskertje, scrubs en olie bij de hand. Ff lekker bijkomen.

wellness thuis

  • Maak een bucket-list van plannen van al die dingen die je wilt doen straks (hopelijk duurt het niet al te lang) als we weer “vrij” zijn. En word blij van het vooruitzicht!

Geniet van de kleine dingen in huis en tuin: de zon door de ramen, een handgeschreven kaart op de mat. Gezellige, ouderwets lange telefoongesprekken, een bos rode tulpen op de stoep van die lieve vriendin, een gedichtenbundel bij de post en een onverwacht cadeautje. En verras zelf ook eens mensen met een belletje, kaartje of bloemetje.

3 gedachten over “Lentekriebels in voorjaarstijd

  1. Heerlijk om te lezen en ook waar. Opruimen in huis ruimt ook op in je hoofd en dan heb je ruimte in je hoofd om van kleine dingen in je omgeving te genieten.🏡😃

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.