Kringlopen: Verzamelen is een feestje

Kringlopen

Mijn man is fan van hardlopen, ik daarentegen ben meer van het Kringlopen, mooi nieuw werkwoord! Vroeger had je alleen de rommelmarkt, waar mensen hun overtollige waren op kraampjes en kleedjes aan de man of vrouw probeerden te brengen. Pingelen toegestaan, hoewel dit niet mijn sterkste kant is…

rommelmarkt

Vervolgens werd deze handelsactiviteit één van de grootste trekkers op Koninginnedag, tegenwoordig natuurlijk Koningsdag. Heerlijk, voor koopjesjagers zoals ik! En ook een uitvinding voor het compleet maken van je verzameling.

Verzamelingen, heerlijk! Van alles en nog wat heb ik in mijn leven al verzameld; van bakkersbeeldjes tot trekpoppetjes, rood en oranje glaswerk en vogelhuisjes.

vogelhuisjes

Momenteel verzamel ik spiegels in alle soorten en maten voor een muurtje bij de nieuwe, grote kledingkast. En ben ik in de ban van lepeltjes, van die oude: met afbeeldingen van het Koningshuis of van allerlei steden! En maar speuren en maar zoeken…

lepels koningshuis

Als een kind zo blij als je weer een aanvulling voor je verzameling hebt gevonden. En blijkbaar ben ik niet de enige die graag grasduint en waarde hecht aan gebruikte spullen.

kringloop

Oók natuurlijk door de afgelopen crisistijd heeft het tweedehands gebeuren een grote vlucht genomen. En zie daar, de kringloopwinkels schieten als paddenstoelen uit de grond. Landelijke ketens, maar ook particuliere, kleine winkels. Al dan niet gelinkt aan goede doelen. Dat is natuurlijk helemaal een feestje: met een koopje naar buiten lopen én dan ook nog het gevoel hebben dat je er een goed  doel mee steunt.

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.