schilderen in huis

Kleur je interieur!

Ja, ik ben en blijf natuurlijk van de kleurtjes dus is het ook weer leuk om te bekijken welke kleuren er in het nieuwe jaar weer trend zullen worden.

Wanneer ik over het internet struin moet ik ook wel even lachen. Wat een sprookjesachtige namen worden er verzonnen voor de nieuwste kleuren, volgens de geleerden geïnspireerd op de natuurlijke elementen lucht, aarde water en planten.

Flexa komt met Tranquil Dawn, Histor met Chinese Porcelain en Behr met Classic Blue.

Talens kwam vorig jaar met hun nieuwe productlijn “Creative” . En hoewel niet heel recent zitten hier toch wel een aantal verfsoorten in waar je je creativiteit in kwijt kunt, zoals:

Vintage krijtverf

Trendy kalkverf met matte finish, geschikt voor houten ondergronden en voor binnen-gebruik. Aanbrengen met zachte kwast of gladde roller. Perfect geschikt om oude meubels een retro uitstraling te geven. Na schilderen even schuren en je hebt de vintage look.

vintage krijtverf
Bron: Krijtverfbestellen.nl

Metallic verf

Hiermee maak je van je muur een echte eyecatcher. Sneldrogende (10 minuten), waterbestendige verf en geschikt voor vrijwel alle ondergronden. Het oppervlak voor gebruik goed schoonmaken.

Zelf ook gebruikt bij “de boven”, koper metallic. Wat overbleef gebruikte ik voor de oude commode van de meiden. Ging prima.

Dus tip: muurverf kun je ook gewoon voor je meubels gebruiken!

metallic verf
Bron: Renoguide.com.au

Beton pasta

Meer pasta dan verf. Geeft ruwe, stoere uitstraling met betonlook. Alleen geschikt voor gebruik binnen. Wil je het nog ruwer hebben: gebruik dan een paletmes. Gladder? Dan opbrengen met penseel of spons.

Grondverf als onderlaag is niet nodig. Verkrijgbaar in vijf kleuren.

beton pasta
Bron: Praxis

Schoolbordverf

Een matte verf en geschikt voor ondergronden als steen, hout, gestucte muren enz. Is sterk en slijtvast. Schoonmaken met vochtige doek.

Leuk voor b.v. de deuren op de kinderkamer omdat je hierop kunt  tekenen met krijt.

schoolbordverf
Bron: Bouwsuper.nl

Glas- en porselein verf

Voor het beschilderen van glas en porselein, uiteraard. Zowel in dekkend als in transparant te koop.

glasverf
Bron: Arts and Crafts Holland

Dus ik zou zeggen: leef je uit en kleur je interieur!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.