keukentrends van 2018

Keukentrends van 2018

Zo’n 16 jaar geleden kochten we een nieuwe keuken het had heel wat  voeten in de aarde. Het kostte, ook toen al, een aardige duit en de mogelijkheden leken, ook toen al, eindeloos.

Na veel kijken, vergelijken, wikken en wegen was de keuze gemaakt; een keuken zonder bovenkastjes, héél trendy voor toen. Met een aparte U-opstelling met bijenraathoeken en een prachtig, Italiaans, donkerrood granieten blad. Een ronddraaiende carrouselkast, oven en magnetron in 1 en een strak vormgegeven afzuigkap en een prullenbak verstopt in het aanrechtkastje. Tjonge, jonge wat hadden wij een moderne eigentijdse keuken…

Maar nu de dochters op zichzelf zijn gaan wonen zie ik toch allerhande mooie nieuwe keukenzaken, van aanrechtbladen van glas tot strakke eilanden, voorbij komen. En aangezien onze keukenboel toch langzaam wat begint te verslijten ben ik benieuwd naar de keukentrends voor 2018. Om op de hoogte te blijven én om zelf wat aanpassingen te doen misschien.

keukentrends 2018

Dus voor alle keukenprinsen- en prinsessen hier de nieuwste trends van de trendwatchers. “Volgen maar” zou ik zeggen:

  • Keukenkastjes; zijn anno nu greeploos met tip-on systeem. Daarnaast zwevend met brede lades. Bij de aloude carrouselkasten zie je nu ook schuifdeuren, makkelijk én ruimtebesparend. De witte keuken is op z’n retour: zwart is het nieuwe wit! DIY: om een heel nieuwe aanblik te creëren; spuit je kastjes in een nieuwe kleur, liefst hoogglans!

hoogglans keuken

  • Ethnic nature: ook zo’n fijne, typisch Nederlandse kreet. Vrij vertaald: etnisch, tropisch en natuurlijk. Groen, kleurrijk en te combineren met bijzondere materialen. Zoals koper, leer, rvs, marmer en beton. DIY: een leuke afwasbare leemmuur, beton op de vloer of als aanrechtblad of een lekker druk oerwoud behangetje op die keukenmuur. Creëer zelf, met een kleine ingreep, grote veranderingen.

groene keuken

  • De tweede woonkamer of onderdeel van je woonkamer; de leefkeuken dus. DIY: Heb je geen plaats voor een eiland, creëer dan een klein barretje, waar je kids en gasten lekker aanschuiven. Óf zet de eettafel wat dichterbij de keuken. Gezellig en informeel en de koelkast met hapjes en gekoelde wijn is dichtbij.

keukenbar

  • Indoor gardening, oftewel keukentuintjes. Kweek zelf je groenten en kruiden in je kookvertrek. Handig, zo bij de hand.

DIY:

Ga eens neuzen bij tuincentra. Zij verkopen kweeksets, zaden, plantenvoeding en kweeklampen. Het blauw-gele Zweedse warenhuis heeft zelfs een eigen kweek-kruiden-lijn.

En heb je nu toch al voldoende gespaard voor de aanschaf van een nieuwe keuken, koop dan bij een betrouwbaar bedrijf, waar ze kwaliteit en service bieden, ook ná de aanschaf van je zuurverdiende centjes.

En tot slot, probeer leuke, nieuwe verrassende recepten uit. Want samen koken en samen lekker eten, daar is het toch eigenlijk allemaal om begonnen.

Smakelijk eten!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.